Wozniacki i sæsonfinale: Eks-træner spår topresultat

Singapore er stedet at være i denne uge, hvis du er professionel tennisspiller.

Sæsonens otte bedste på kvindesiden er samlet til sæsonafslutningen, WTA Finals, og den tidligere danske verdensetter Caroline Wozniacki er tilbage i det fine selskab for fjerde gang og for første gang siden 2011.

Michael Mortensen, der tidligere på året kortvarigt var en del af Wozniackis trænerteam, tror på et dansk topresultat.

- Er Serena Williams skadesfri, er hun en klasse for sig og den største favorit. Maria Sharapova er i god form og nummer to, men Caroline er nummer tre på favoritlisten til at vinde turneringen.

- Hun har holdt et par ugers pause, mens nogle af de andre har spillet turneringer. Caroline er udhvilet, hun har været hjemme og tænkt på noget andet og har fået ladet batterierne op. Nu er hun topmotiveret, og jeg forventer mig meget fra hende.

- Caroline er skarp for tiden, og min forventning er, at hun som minimum når semifinalen. Jeg forventer et stort resultat, siger Michael Mortensen.

Tidligere på året var Wozniacki nede som nummer 18 i verden. Hun blev desuden droppet af golfstjernen Rory McIlroy få dage efter, at parret havde sendt bryllupsinvitationer ud.

Men i de seneste måneder har Wozniacki leveret flotte resultater kulminerende med finalepladsen ved US Open i sidste måned.

- For seks måneder siden havde jeg ikke forestillet mig, at hun ville kunne kvalificere sig. Det her er en kæmpe præstation. Det er ret så imponerende.

- Hun gik med bryllupstanker, og hendes fokus var bare et andet sted. Og hvis tankerne er et andet sted, når du er idrætsudøver på højeste niveau, så er du ikke fokuseret nok på sporten. Det observerede jeg også, da jeg rejste med hende rundt.

- Men efter bruddet med Rory er hun tilbage til der, hvor hun var tidligere. Faktisk er hun en bedre spiller i dag, end da hun var verdensetter. Tennis har fået førsteprioritet de seneste måneder, og derfor har hun opnået topresultater, siger Michael Mortensen.

For en uge siden, da Wozniacki var hjemme i Danmark, så han hende træne.

- Jeg så hende træne i mandags, og jeg har aldrig set hende så veltrænet og så inspireret på banen. Hun strutter af livsglæde, og hun er glad for at være tilbage på banen og træne igen. Fokus er der, hvor det skal være, siger Michael Mortensen.

Lørdagens lodtrækning formede sig således, at Wozniacki i gruppespillet møder Maria Sharapova (Rusland), Petra Kvitova (Tjekkiet) og Agnieszka Radwanska (Polen).

Serena Williams (USA), Simona Halep (Rumænien), Eugenie Bouchard (Canada) og Ana Ivanovic (Serbien) er i den anden gruppe.

Wozniacki skal i aktion første gang tirsdag mod verdenstoeren Sharapova. Kampen er programsat til klokken 13.30 dansk tid.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip