Wozniacki lovpriser Williams for at slutte lang boykot

Den danske tennisstjerne Caroline Wozniacki har før opnået store resultater ved BNP Paribas Open i Indian Wells, som er en af de største turneringer lige under grand slam-begivenhederne.

Verdens nummer fem, som er fjerdeseedet i årets turnering, får dog svært at gentage triumfen fra 2011, fordi verdensetteren Serena Williams er med i år.

Amerikaneren har ellers boykottet turneringen i de seneste 14 år, efter at hun og Williams-familien blev udsat for racistiske tilråb fra tilskuerpladserne, da hun i 2001 vandt finalen over belgieren Kim Clijsters.

Publikum var dengang efter Serena Williams, fordi semifinalen mod storesøster Venus Williams blev aflyst få minutter før kampstart. Den officielle forklaring var, at Venus Williams var skadet.

Wozniacki, som er gode veninder med Serena Williams, er glad for, at verdensetteren er tilbage i Indian Wells.

- Det er fantastisk for tennissporten. Det er fantastisk for hende. Det er fantastisk for en turnering som denne at have verdens bedste spiller med, siger Wozniacki ifølge Reuters.

- Det er et stort skridt for hende, og jeg er sikker på, at hun håndterer det godt. Jeg er glad for at se hende tilbage, siger Wozniacki.

Den tidligere danske verdensetter har i alt været i tre finaler i Indian Wells. Hun tabte finalen i både 2010 og 2013, mens hun altså vandt i 2011.

Hovedturneringen begynder onsdag, og Wozniacki sidder over i første runde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip