Wozniacki slider modstander op i US Open-semifinale

For anden gang i karrieren er Caroline Wozniacki klar til at spille en grand slam-finale.

Fredag besejrede den danske tennisspiller sin kinesiske modstander Peng Shuai i semifinalen ved US Open i New York.

Kineseren måtte trække sig efter det, der lignede et krampeanfald, da danskeren førte 7-6, 4-3.

Det var ved US Open, at Caroline Wozniacki for fem år siden tabte finalen til belgieren Kim Clijsters.

I finalen venter enten den topseedede amerikaner, Serena Williams, eller russeren Ekaterina Makarova, der er seedet 17. De spiller senere fredag deres indbyrdes semifinale.

Semifinalen mellem Caroline Wozniacki og Peng Shuai, der er henholdsvis nummer 11 og 39 på verdensranglisten, blev ingen skønhedsåbenbaring.

Til gengæld var der masser af fight, og det endte med at være medvirkende til danskerens sejr i turneringen, der har været hendes store comeback i grand slam-sammenhæng.

24-årige Caroline Wozniacki og 28-årige Peng Shuai havde mødt hinanden seks gange før fredagens møde.

Kineseren, der har vundet to grand slam-titler i double, vandt det første opgør tilbage i 2007, men siden havde danskeren sejret fem gange på stribe.

Første sæt blev en meget nervøs affære, hvor begge spillere havde problemer med vinden og solen på det enorme Arthur Ashe Stadium, der har plads til omkring 23.000 tilskuere.

Peng Shuai, der er kendt for at spille med tohåndsgreb i både forhånd og baghånd, forsøgte sig fra begyndelsen af kampen med flade og hårde slag, der havde til formål at drive Caroline Wozniacki rundt på banen.

Det lykkedes meget fint, mens danskeren havde svært ved at sætte sig igennem og vise den forskel i niveau, som burde være der.

Spillerne holdt deres serv frem til stillingen 3-3 i første sæt, hvorefter sættet for alvor åbnede op.

Caroline Wozniacki kom bagud 15-40 i egen serv, og Peng Shuai udnyttede kampens første breakbold, da danskeren skød bolden ud af banen.

Wozniacki brød dog omgående tilbage, da Peng Shuai bagud 15-40 i egen serv afsluttede en lang duel med adskillige høje ballonbolde ved at sende bolden ud af banen.

Det var dog ikke slut med de danske nerver, og ved 4-4 fik Peng Shuai en breakbold, da danskeren lavede sin femte dobbeltfejl i sættet.

Caroline Wozniacki holdt imidlertid sin serv til 5-4, men det gjorde hun ikke ved 5-5, da hun kiksede i en sjælden duel ved nettet.

Peng Shuai formåede dog ikke at håndtere presset over at kunne serve sættet hjem foran 6-5, og med kampens fjerde servegennembrud sendte Caroline Wozniacki sættet ud i tiebreak.

Her var danskeren helt suveræn, da hun bagud 0-1 scorede syv point på stribe, så hun vandt tiebreaken 7-1.

Hvis man troede, at kineseren var knækket efter at have smidt første sæt på gulvet, så tog man fejl.

Peng Shuai brød til 2-0, men efter en dobbeltfejl af kineseren kunne Caroline Wozniacki bryde tilbage til 1-2.

Herefter fulgte et parti, som blev meget afgørende. Danskeren havde endnu en gang problemer og havde flere breakbolde imod sig, men på vanlig fightermaner lykkedes det alligevel for hende at holde serv til 2-2.

Partiet så ud til at have en negativ effekt på Peng Shuai, for hun blev omgående brudt rent til dansk 3-2-føring.

En bizar situation indtraf, da Caroline Wozniacki foran 4-3 servede ved 30-30, og den meget trætte Peng Shuai pludselig fik tydelige smerter.

Caroline Wozniacki blev tilsyneladende stresset og lavede derefter sin niende dobbeltfejl til kinesisk breakbold, hvorefter Peng Shuai måtte eskorteres fra banen til behandling i flere minutter.

Da hun kom tilbage på banen, var det tydeligt, at hun bevægede sig meget besværet rundt, men efter et dansk point fik Peng Shuai mirakuløst tilkæmpet sig endnu en breakbold.

Så var det dog slut, og til sidst måtte kineseren opgive med store smerter.

Finalepladsen er en stor triumf for Caroline Wozniacki, som før semifinalen havde spillet virkelig godt ved US Open, blandt andet i sejrene over russeren Maria Sharapova og italieneren Sara Errani.

/ritzau/