Würtz efter podieplads: Det har jeg drømt om hele året

Skrevet af admin

31/07/2016

Dagens topnyheder

En podieplads var målet, da 22-årige Mads Würtz Schmidt (Virtu Pro-Veloconcept) tog hul på dette års Postnord Danmark Rundt. Og det mål blev indfriet, da han søndag stod som samlet treer på podiet på Frederiksberg og blev hyldet.

- Det er det, jeg har drømt om hele året, så det var fedt at stå deroppe, siger Mads Würtz Schmidt.

Allerede på første etape viste det unge stortalent god form, da han snuppede andenpladsen, og på enkeltstarten slog han for alvor fast, at han hørte til blandt de bedste i Postnord Danmark Rundt, da han vandt i en forrygende tid.

- Det er især enkeltstarten, der er med til at give mig den samlede tredjeplads.

- Det største øjeblik var, da jeg sad på asfalten efter enkeltstarten. Det var et vanvittigt øjeblik, og jeg var glad for, at det var overstået. Det var en speciel følelse at sidde der, siger han.

Der er ingen tvivl om, at der bliver holdt øje med det unge stortalent, og selv har han også store forhåbninger for fremtiden.

- Jeg håber, jeg tager et stort skridt op næste år og kommer på World Tour. Det er det, jeg har gået efter de sidste to år, og jeg håber, at det sker fra næste år.

- Jeg skal stadig blive ved med at udvikle mig på enkeltstarterne, og så udvikle mere på linjeløb. Og så er det den her type løb, hvor der er en afgørende enkeltstart, jeg skal satse på i fremtiden. Der kunne godt ligge nogle sejre derude, siger han.

Foruden den samlede tredjeplads vinder Mads Würtz Schmidt også ungdomstrøjen. Den samlede vinder af Postnord Danmark Rundt blev Michael Valgren (Tinkoff), men Magnus Cort (Orica-Bikeexchange) tog andenpladsen.

/ritzau/