Yahya Hassan klar til valg: Nu har han fået underskrifter nok

Nationalpartiet, der kort inde i valgkampen opgav at blive opstillingsberettiget ved folketingsvalget, har nu fået fem kandidater opstillet som løsgængere.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

De fem kandidater udgøres blandt andet af de tre brødre Kashif, Asif og Aamer Ahmad, der stiftede partiet.

De stiller op i henholdsvis Københavns Storkreds, Københavns Omegns Storkreds og Sjællands Storkreds.

Derudover opstiller Aleks Jensen i Nordsjællands Storkreds, men der knytter sig nok størst forhåbninger til den dansk-palæstinensiske Aarhus-digter Yahya Hassan, der stiller op i Østjyllands Storkreds.

Kandidaterne har blot skullet indsamle mindst 150 underskrifter i deres storkreds for at kunne blive opstillet som løsgængere.

Til gengæld kræver det over 20.000 personlige stemmer ved selve valget, hvis de skal i Folketinget, og det vurderes af flere valgforskere at blive meget svært at opnå.

Det er kun lykkedes for komikeren Jacob Haugaard at blive valgt til Folketinget som løsgænger uden tilknytning til et parti. Det var ved valget i 1994. Han fik 23.253 personlige stemmer i den daværende Aarhus Amtskreds og var løsgænger indtil valget i 1998.

Nationalpartiet blev stiftet i 2014 af brødrene Ahmad som modreaktion "på den højredrejning, som flere partier har taget på udlændingeområdet".

/ritzau/

 

Dagens Gossip