Zanka: Vi skal være dominerende mod FC Dnipro

FC København har ikke forværret chancen for at gå videre efter 0-0-kampen mod FC Dnipro i Kijev for en uge siden.

Det mener FCK-stopperen Mathias "Zanka" Jørgensen, som var tilfreds med resultatet og nu kræver en sejr i Telia Parken onsdag aften, så holdet kan gå videre fra tredje kvalifikationsrunde i Champions League.

- Jeg regner vores chancer for lige så store som inden den første kamp. Vi fik et godt resultat at bygge videre fra, men det var en meget taktisk affære, og det er der, vi er og i princippet gerne vil være, siger Zanka.

Hvis ukrainerne scorer et mål, så skal FCK score to gange for at gå videre, da en uafgjort kamp med mål ikke er nok til dansk avancement.

- Så skal vi stadig op at vinde. Så udgangspunktet vil sådan set være det samme, hvis de scorer.

- Vi skal op at score, så vi kan blive nødt til at spille mere offensivt. Men det har ikke noget at gøre med, om de scorer eller ej, lyder det fra FCK'eren, som vil se mere offensivt spil uanset hvad.

Zanka var med i truppen for PSV Eindhoven uden at komme på banen, da den hollandske klub tabte 0-2 og 1-2 til FC Dnipro i efteråret 2012 i Europa Leagues gruppespil.

- Vores gameplan går på, at vi skal have en solid defensiv og spille kampen, som vi ved, vi kan spille den. Og som det er krævet, at vi skal spille den, hvis vi skal gå videre fra denne kamp.

- Og så skal vi selvfølgelig også være mere dominerende, end vi var i den første kamp, hvor vi gjorde vores job og det, vi kom efter. Nu spiller vi på hjemmebane, og vi har folk her på Østerbro bag os, fastslår Zanka.

FCK-manager Ståle Solbakken har noteret sig, hvordan PSV røg ud af gruppespillet for to år siden.

- Zanka spillede i PSV dengang. Og PSV styrede meget af spillet eller prøvede i hvert fald at gøre det, men tabte 1-4 over to kampe og var chanceløse.

- Så det handler for os om at finde balancen og ikke være naive. Det var vi ikke i Kijev, vi gav dem ikke en kontra, og det gjorde, at vi leverede en god præstation og fik et godt resultat, siger Solbakken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip