Zlatan har fået franskmænd på nakken: Du fornærmer os

Fodboldstjernen Zlatan Ibrahimovic bør ifølge den franske højrefløjspolitiker Marine Le Pen forlade Frankrig, efter at den svenske Paris Saint-Germain-angriber søndag aften kaldte Frankrig for et "lorteland".

Efter et nederlag på 2-3 til Bordeaux skældte Ibrahimovic ud på dommeren i et tv-interview, som stødte mange franskmænd.

- I 15 år har jeg aldrig haft sådan en dommer. I dette lorteland - dette land fortjener ikke PSG. Vi er for gode til dette land, sagde Ibrahimovic.

Frankrigs sportsminister Patrick Jenner kaldte udtalelserne for "fornærmende", og den 33-årige svensker valgte efterfølgende at undskylde sine ord.

- Jeg vil gerne undskylde, hvis jeg har stødt nogen. Jeg vil gerne gøre det klart, at mine udtalelser ikke var rettet mod Frankrig eller det franske folk.

- Jeg talte om fodbold. Jeg havde tabt en kamp, og det accepterer jeg, men jeg kan ikke acceptere, når dommeren ikke følger reglerne.

- Jeg var vred, og alle ved, hvordan det er i de øjeblikke, hvor ordene overgår meningen, udtalte Ibrahimovic, der scorede to mål i nederlaget.

Stormen har dog endnu ikke lagt sig mandag, hvor andre politikere fortsat er sure på svenskeren.

- Dem, der anser Frankrig for at være et lorteland, kan bare smutte, siger højrefløjspolitikeren Marine Le Pen fra Front National til radiostationen Info.

Også Jerome Guedj fra det socialistiske parti kalder udtalelserne uacceptable.

- Lad ham spille fodbold og holde kæft. I det mindste bør han vise respekt for dette land. Fodboldfansene føler sig også fornærmet, siger Guedj.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip