Zlatans svanesang: Jeg kom, jeg så, jeg sejrede

admin

426 uger siden

|

22/05/2016

Dagens topnyheder

Han kom, han så, han sejrede.

Det siger svenske Zlatan Ibrahimovic i hvert fald selv, da han gør status over fire år i Paris Saint-Germain, hvor angriberen har fået målmænds ben til at ryste og netmaskerne til at blafre.

Men efter PSG lørdag vandt den franske pokalfinale 4-2 over Marseille, i øvrigt med to Zlatan-mål og en Zlatan-assist, drager den store svensker nu videre fra den franske hovedstad til en endnu ukendt klub.

Efter en regulær supersæson, hvor Zlatan som den første PSG-spiller nogensinde har scoret 38 mål i den franske liga, var angriberen efter kampen da heller ikke i tvivl om sin værdi.

- Missionen er fuldført. Jeg lærte aldrig at tale fransk, men jeg har vundet alt. Jeg kom, jeg så, jeg sejrede, siger svenskeren ifølge det franske nyhedsbureau AFP og citerer den tidligere feltherre og leder af Romerriget Julius Cæsar.

Da Paris Saint-Germain købte svenskeren i 2013, var det 19 år siden, at klubben havde vundet ligaen. Med Zlatan Ibrahimovic som spydspids, har pariserne vundet ligaen fire ud af fire gange.

- Vi har arbejdet hårdt de seneste fire år. Det har været et utroligt eventyr for mig, især når man sammenligner, hvordan det hele så ud, da jeg ankom, med hvordan tingene ser ud nu, siger Ibrahimovic.

At sammenligne Ibrahimovic med erobreren Cæsar er måske ikke så langt ude igen.

Ud over succes med holdet har Ibrahimovic nemlig overtaget en imponerende række rekorder.

Med 156 mål i 180 kampe er han PSG's mest scorende spiller nogensinde.

I marts scorede Zlatan det hurtigste hattrick i Ligue 1-historien, da han på ni minutter udraderede Troyes med tre scoringer. De seneste tre år er svenskeren desuden blevet kåret til ligaens bedste spiller.

/ritzau/