Hver anden dansker ved det ikke: VIsa/Dankort-ejere skal passe på grim overraskelse

Nicolai H

1 uge siden

|

11/07/2024
Økonomi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Er du indehaver af et Visa/Dankort, skal du passe på.

Dagens topnyheder

Det kan skyldes en rejse bestilt i sidste øjeblik, eller en stor familie, som betyder mange udgifter. Af flere årsager kan man på sin ferie komme til at bruge rigtig mange penge på kort tid, og det kan medføre problemer med ens Visa/Dankorts betalingsloft.  

Det skriver Gjensidige i en pressemeddelelse.

Ifølge en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Gjensidige og Sparekassen Kronjylland, kommer det bag på mange danskere, at der er et betalingsloft på deres Visa/Dankort. Her har samlet set flere end hver anden svaret, at deres Visa/Dankort ikke har et betalingsloft, eller at de ikke ved, om det har.  

Når man handler med sit Visa/Dankort bruger man imidlertid enten Visa- eller Dankortdelen til at gennemføre betalingen. Foregår en betaling hjemme i Danmark, er det som udgangspunkt Dankort-delen, der gennemfører betalingen. Den del er der ikke noget betalingsloft på. Det forklarer Jan Mågård, der er fagchef for kort og selvbetjening i Sparekassen Kronjylland, som samarbejder med Gjensidige.  

“På Visa-delen kan man i de fleste pengeinstitutter betale eller hæve for 25.000 kroner over en periode på syv dage. Der kan dog være forskelle fra bank til bank,” forklarer han.   

Selvom 25.000 kroner er et højt beløb, kan man i forskellige situationer faktisk ramme betalingsloftet, allerede inden man er taget afsted på ferie, og det vil give udfordringer, når der skal betales på ferien. 

"Hvad mange ikke ved er, at der faktisk er flere betalinger herhjemme, hvor du bruger af dit betalingsloft på Visa-delen. Det gør du eksempelvis, hvis du betaler med Apple Pay eller betaler med dit Visa/Dankort i din wallet (digitale pung) på mobilen,” uddyber Jan Mågård.  
 
Også køb på udenlandske hjemmesider tæller med, forklarer han: 

"Bruger du for eksempel dit Visa/Dankort til at betale familiens ferie på en udenlandsk hjemmeside, tæller dette køb også med i Visa-delens maksimumbeløb på 25.000 kroner pr. løbende syv dage. Har du betalt en dyr rejse få dage inden, du tager på ferie, kan du derfor godt risikere at løbe ind i betalingsloftet,” fortæller han.   

Der er ikke et betalingsloft på et Mastercard kreditkort. Derfor er det ofte en god idé at have begge slags kort med på ferien, forklarer Jan Mågård.