Den her hindbærtærte med raw browniebund er SUND!

Skrevet af admin

29/07/2016

Mest læste i dag

 

Hvis du er vild med chokolade og bær, så er dette muligvis din nye yndlingsdessert! Den raw browniebund og den fede kokos-chokoladecreme komplimenteres perfekt af de syrlige friske hindbær. Alle slags bær (og frugter) kan i øvrigt bruges, så fyld på med lidt af hvert af sommerens spiselige overflod.

Til 1 tærte – nok til 10-14 personer (små stykker)
Creme
1 ds. kokosmælk á 400 ml
150g mørk chokolade
150g udstenede Medjool dadler
Bund
250g valnødder
100g mandler
100g kakaopulver
450g udstenede Medjool dadler
Kornene af 1 vanillestang
½ tsk. havsalt
Toppings
200g hindbær
2 spsk. kakaonibs

Creme
Hæld kokosmælken op i en kasserolle og varm den op til lige under kogepunktet.


Tag gryden af varmen, dump den mørke chokolade ned i den varme kokosmælk og rør rundt i gryden til chokolade og kokosmælk er smeltet fuldstændigt sammen til en fed chokoladecreme.

 


Hæld chokoladecremen op i en foodprocessor eller stærk blender og tilsæt de udstenede dadler. Blend ingredienserne sammen til en glat creme.

 


Stil cremen på køl imens tærtebunden laves.

Bund
Kombiner valnødder og mandler i en foodprocessor eller stærk blender og blend nødderne til et fint mel. Tilsæt de udstenede dadler, kakaopulver, vanillekorn og havsalt og blend sagerne sammen til en glat, glinsende dej. Det kan godt tage 5-10 minutter før dejen er helt som den skal være. Når ’dejen’ næsten smelter på tungen, er den klar.

 

 

 


Pres dejen jævnt ud i et tærtefad og sørg for at lave 1½-2 cm høje (rimeligt jævne) kanter.


Fyld tærtebunden med chokoladecremen.

 

Toppings
Pynt chokoladetærten med bær og kakaonibs.
Stil tærten på køl, så cremen får lov til at stivne let og sætte sig. Kagen er klar efter 3-4 timer på køl. Den kan sagtens stå længere tid, men så bliver cremen noget hårdere (det er dog også lækkert!). Eventuelle rester af kagen kan dækkes til og opbevares på køl i 3-4 dage.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på mypaleopantry.com.

 

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: