Strawberry Daiquiri

Skrevet af webmaster

297 uger siden

|

19/09/2018
Strawberry Daiquiri
Strawberry Daiquiri er en videreudvikling af den originale romcocktail Daiquri, der har sit navn efter den cubanske by Daiquiri, hvor den siges at være blevet opfundet af en amerikaner.

Dagens topnyheder

I juni 1898 ankom amerikaneren Jennings Cox til den lille by Daiquiri på Cuba, for at lede en mineekspedition.  Han lagde mærke til, at hans kollegaer havde for vane at blande rum i deres aftenkaffe og begyndte at eksperimentere med rombaserede drinks og endte med at skabe verdens første Daiquiri. 

Den originale version består af rom, sukker og citrusjuice.

I begyndelsen af 1900-tallet bragte den amerikanske Admiral Lucius W. Johnson opskriften med sig hjem til sin klub Army & Navy Club i Washington, D.C, hvor den straks vant indpas.

Drinken blev især populær under 1.verdenskrig, da rom var en af de typer af alkohol der var nogenlunde let at få fingrene, men i efterkrigsårene dalede populariteten.  

Strawberry Daiquiri - opskrift

En god Strawberry Daiquiri indeholder rigtige jordbær og ikke bare sirupper og farvestoffer, selvom mange vælger at lave den på den anden måde, og selvom du kan benytte en blender, så kan du sagtens nøjes med en shaker.

Det skal du bruge til en Strawberry Daiquiri

  • 5 cl lys rom
  • 2 cl limesaft (du kan til nød bruge citron)
  • 1⁄2 tsk. flormelis (du kan til nød bruge sukker i stedet)
  • 4 jordbær
  • Knust is eller isterninger 
  • Pynt: 1 lille jordbær til at sætte på glasset

Sådan laver du en Strawberry Daiquiri

1. Start med at dækkecocktail glassets kant med sukker. Det gør du ved at køre en skive lime rundt på kanten og derefter dyppe glasset i sukker.

2. Mos jordbærrene grundigt i bunden af cocktailshakeren. 

3. Hæld lime og sukker i.

4. Hæld rom i og afslut med et par isterninger.

5. Ryst drinken godt.

6. Hæld den over i glasset og hold evt. en si henover i tilfælde af, at du ikke skulle have grundig nok med at få most alle bærrene ordentligt.

7. Skær et lille snit i jordbærret, og sæt det på glasset.

Du kan med fordel bruge en kvart skive lime til at pynte med i stedet for jordbær eller pynte med begge dele, hvis det skal være ekstra fint og festligt.

Facts om Daiquiri

Daiquiri er en type søde dessertagtige drinks baseret på rom, sukker og frugt

Daiquiri har sin helt egen dag i USA. 19. juli er National Daiquiri Day

Daiquirí er listet som en af de seks grundlæggende drinks i klassikeren The Fine Art of Mixing Drinks af David A. Embury.

Historien om Strawberry Daiquirien

Daiquirien har siden udviklet sig tit et væld af forskellige drinks ofte med frugt eller frugtsmag alt efter, hvor højt op i kvaliteten man går.  

Strawberry Daiquirien er uden tvivl den mest populære, men 1980erne mishandlede den og mange andre cocktails på det groveste, da alt skulle være smart i en fart og det handlede mere om farver og udseende end om smag.

Men lavet ordentligt er den faktisk frisk og lækker.

Det er typisk en drink som alle kan være med på, men hvis du ikke er til det meget søde, er Strawberry Daiquirien måske ikke lige den, som du kaste dig over.