Mette og Barbara drak champagne på 1. klasse: Embedsmænd måtte nøjes med monkey-class

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Når Mette Frederiksen sammen med sin departementschef Barbara Bertelsen og andre fremtrædende embedsmænd rejser til eksotiske destinationer, er der stor forskel på, hvor god servicen er for de rejsende.

Tidligere på året stod statsminister Mette Frederiksen bag en meget omtalt kronik i Politiken, hvor hun fortalte, at hun var grøn, før hun var rød. Forstået på den måde, at hendes mest udtalte politiske mål, var at stå i spidsen for en grøn omstilling af hensyn til kommende generationer.

På trods af sine grønne ambitioner, har Mette Frederiksen bestemt ikke holdt sig tilbage, når det har handlet om hendes egen CO2-udledning. Således har vi tidligere kunne fortælle, at Mette Frederiksen få dage efter offentliggørelsen af sin kronik, valgte privatflyet frem for et rutefly, selv om begge fly afgik samtidig fra Kastrup med samme destination – og ruteflyet landede først.

Nu kan Bjørknæs.dk så afsløre, at det i det hele taget synes at være en dyr fornøjelse for skatteyderne, når Mette Frederiksen rejser på officielle besøg i udlandet. Således lød regningen sidste efterår på over 300.000 kroner, hvoraf flybilletterne udgjorde en væsentlig andel, da socialdemokraten med et større følge af embedsmænd, besøgte Indien.

Det var dog langt fra alle de rejsende, der sad på samme pladser på flyet som Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen, da flere embedsmænd måtte nøjes med økonomiklassen. Det samtidig med at Mette Frederiksen, Barbara Bertelsen og andre embedsmænd var at finde på 1. klasse – hvor der ifølge flyselskabets hjemmeside blev budt på champagne som velkomstdrink.

Mediet har spurgt Statsministeriet, hvad årsagen var til, at der blev gjort brug af så dyre flybilletter. Ligesom en af de embedsmænd, der måtte nøjes med en rejse på økonomiklasse, også er blevet spurgt, hvordan han oplevede forskellen mellem sin og Mette Frederiksens komfort.

Men Statsministeriet er ikke vendt tilbage med svar på nogle af spørgsmålene.

 

Dagens Gossip