Mike Fonseca bryder tavsheden efter omtalt sag: “Jeg er forelsket”

Skrevet af Kamille Isaksen

07/02/2024
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Det tidligere medlem af Moderaterne har nu endeligt sat ord på, hvordan situationen har været for ham.

Mest læste i dag

I en følelsesladet kronik har Mike Fonseca for første gang udtalt sig om de personlige omstændigheder, der førte til hans afgang fra Moderaterne. 

Mike Fonseca, der har været på sygeorlov fra Folketinget siden november, deler sin historie om kærligheden til en person, hvis alder ikke stemmer overens med Moderaternes interne adfærdskodeks.

Dette gør han i en kronik, som er blevet bragt på Altinget

Mike Fonseca beskriver sin situation med ordene: "Jeg er forelsket i et dejligt menneske, som har en alder, der desværre ikke passer ind i det interne adfærdskodeks hos Moderaterne." Han understreger, at hans kæreste ikke har nogen politisk tilknytning til Moderaterne eller andre politiske organisationer, og udtrykker sin overraskelse og skuffelse over, at hans privatliv ikke kunne forblive adskilt fra hans politiske karriere.

Til trods for de udfordringer, han har mødt, fastholder Mike Fonseca sin kærlighed og sit engagement både i sit personlige liv og i sin politiske karriere. "Vi elsker hinanden. Det fungerer for os, og vi har det godt. Vi har ikke gjort andre noget ondt," siger han velvidende om, at der er mange, som har forskellige meninger om netop denne sag.

Mike Fonseca reflekterer også over de bredere spørgsmål omkring ungdoms rettigheder og myndighed, som hans situation har kastet lys over. Han argumenterer for, at personer på 15-17 år er modne nok til at træffe væsentlige valg i deres liv.

Kronikken afslører også de personlige og professionelle konsekvenser, Mike Fonseca har oplevet som følge af offentlighedens og mediernes opmærksomhed omkring hans privatliv. Han beskriver, hvordan rygter og spekulationer har ført til en "voldsom chikane, heksejagt og bagvaskelse," der har påvirket både ham og hans nærmeste dybt.

Til sidst understreger Mike Fonseca, at han også blot er et menneske, og at vi alle er - selv politikerne.