Kalundborg – hvor kultur møder natur

Foto: Dit-kalundborg.dk

På den vestlige del af Sjælland finder du en by, der omgivet af stor naturrigdom formår at skabe sine egne rammer for et kulturelt brændpunkt.

Sponsoreret artikel

Kalundborg er med sine lange kystarealer et perfekt sted at bruge weekendernes eftermiddage på lange gåture med smukke udsigter. Køreturen ud til Kalundborg er præget af det velkendte danske landskab med marker af raps, hvede og majs. Et landskab der nærmest tvinger tankerne tilbage til gamle Morten Korch film. 

Men Kalundborg er meget mere end en idyllisk landsby. Her skabes kulturen af en stor del af byens befolkning, og byen bliver således det livfyldte omdrejningspunkt for mange mennesker fra nær og fjern. Med tilbud både for børn, voksne og ældre er Kalundborg en by, der forsøger at imødekomme alle behov. 

Kulturen er især i fokus hos Kalundborg Museum. Som det førende museum i byen kan der her både læres om Kalundborgs egen historie, mens der trækkes tråde helt tilbage til oldtiden. Museet har udstillinger, der viser Kalundborg egnens kulturhistoriske udvikling, en udvikling der mange steder har sat sine tegn rundt i byens omgivelser. Her tales der især om havnehistorien og historien om Esben Snare, der er grundlægger af byen. Udover at formidle den allerede kendte lokale historie, forsøger museet at finde frem til den ukendte historie ved at stå for byens arkæologiske udgravninger, hvilket mange ildsjæle fra lokalområdet også deltager i. Museet er desuden placeret i den gamle bydel, et område som også kaldes for højbyen. Her ligger samtidig et at Kalundborgs mest velkendte varemærker: Vor Frue Kirke. Byens femtårnede kirke står her med sine kobberbelagte tage og stråler smukt aften efter aften.   

Kultur og natur mødes vitterligt flere steder i byen. For eksempel ses den nyetablerede havnepark, der inviterer alle byens borgere til forskellige arrangementer. Sidste sommer viste parken med stor succes eksempelvis herrernes fodbold-VM. Havneparken ligger, som navnet svagt antyder, helt ud til vandet på Kalundborgs velkendte havn, der i sig selv har sin helt egen historie. 

Et helt andet arrangement, der også formår at give naturen en central plads, er byens årlige festival – Kalundborg Rocker. Siden 2000 har festivalen tiltrukket besøgende fra hele Sjælland. Festivalpladsen ligger helt ud til vandet på en af byens store sportspladser. Ja, det er næsten umuligt at holde noget i den her by uden duften af havvand. Festivalen fungerer på grundlag af de lokale foreninger og er derfor naturligvis også endnu et samlingspunkt for byen og dens indbyggere.  

Naturen danner rammerne for mange af byens attraktioner, og især hos Keramikstuen på Røsnæs har naturen en omfattende rolle. Røsnæs er et af Kalundborgs smukkeste åbne naturskønne områder. Her boltrer fuglene sig, og ordet idyl er nok det mest dækkende. Denne idyl ses også hos Inger og Jørgen, der ejer Keramikstuen. De står klar med åbne arme, og du er altid velkommen til lægge vejen forbi. Både hvis du er interesseret i keramik eller bare vil besøge deres smukke åbne have med udsigt over Kalundborg fjord.   

Kalundborg Museum og Keramikstuen er begge to partnere hos Dit Kalundborg, en byportal der samler alt dét turister, tilflyttere og borgere kunne være interesseret i – på et sted online. På denne måde gøres det nemmere for alle, der primært henter deres nyheder på små og store skærme, at interagere og deltage i byernes arrangementer og tilbud. Byportalerne er tilstede flere steder over hele landet, indtil videre primært på Sjælland. Så gør dig selv en tjeneste og besøg Dit Kalundborg for endnu mere information om dit næste besøg i en af Danmarks charmerende byer.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip