Vejret på Kreta

Skrevet af KC

21/11/2019
Vejret på Kreta
Her finder du vejret på Kreta for hele året.
På den største af de græske øer Kreta får du middelhavsklima, når det viser sig fra sin bedste side. Se vejret på Kreta og tjek temperaturerne hele året rundt her.

Mest læste i dag

Man kan ikke komme uden om, at der er et helt fantastisk klima og vejret på Kreta går man sjældent fejl af. 

Med hele 2800 solskinstimer hvert år og næsten ingen regn i sommerens måneder, er Kreta den helt rigtige destination at vælge, når du har behov for at slikke sol og slappe af.

Vejret på Kreta fra april til oktober

Kreta har regulær sommer fra april og helt frem til oktober med masser af sol og meget lidt regn.

Her kan du se gennemsnitstemperaturen på Kreta fra april og til oktober.

Måned Dag Nat Vand April 20°c 12°c 16°c Maj 24°c 15°c 19°c Juni 28°c 19°c 22°c Juli 30°c 21°c 24°c August 30°c 21°c 25°c September 27°c 19°c 24°c Oktober 23°c 16°c 22°c

Vejret på Kreta fra november til marts

Kreta er stadig værd at besøge i de måneder, der ikke kan kaldes for sommer.

Her kan du se gennemsnitstemperaturen på Kreta fra november til marts.

Måned Dag Nat Vand November 20°c 13°c 20°c December 16°c 10°c 17°c Januar 14°c 8°c 16°c Februar 15°c 8°c 15°c Marts 17°c 9°c 15°c


Navnlig november kan stadig være attraktiv, hvis man ønsker lidt varme, og hvis man hører til dem, der ikke føler sig godt tilpas i et meget varmt klima, er vintermåneder her også fantastiske.

Dog skal man være forberedt på, at det kan være lidt koldt om natten i denne periode, men sammenlignet med vejret hjemme i Danmark i samme periode, er det jo ingenting.

Forskel på vejret i nord og syd Kreta

Øen ligger lunt i svinget i Det Ægæiske Hav, og vejret på Kreta ikke overraskende fantastisk, da øen nyder godt af middelhavsklimaet. 

Da den er den sydligste i den græske øgruppe, er det også den ø med allermildeste klima, og øen og vejret på Kreta nyder godt at den varme luft fra syd, mens det relativt varme vand omkring øen hjælper med til at holde temperaturerne lune og behagelige.

Øen ligger forholdsvis tæt på Egypten og det afrikanske kontinent, og får dermed fordelene fra den varme luft som vejret på Kreta bringer med sig syd fra.

Da midten af øen består af bjergkæder, betyder det, at der er vejret på Kreta, er køligere på den nordlige del af øen. Bjergene fungerer som en skærm eller et værn mod de varme vinde, der kommer syd fra. Omvendt gælder det selvfølgelig også at bjergene skærmer for kolde vinde nordfra.

Det kan godt betale sig at tænke bjergkædens funktion ind, hvis du skal på ferie til Kreta. Om sommeren er den nordlige del, hvor de fleste turistdestinationer også ligger placeret, den mest behagelige, men skal du afsted uden for den almindelige turistsæson, kan den sydlige del være at foretrække.

Bedste rejsetidspunkt til Kreta?

De fleste foretrækker at besøge Kreta i perioden april til november, men hvilket tidspunkt, der er bedst for dig, afhænger af, hvordan du har det med varme og sol.

Nogle mennesker kan ikke få det varmt nok, mens andre er ved at gå til, når vejret på Kreta disker op med sommertemperaturer, der ligger et godt stykke på den anden side af de 25 grader i de varmeste måneder.

Er du ikke en af dem, der trives med at svede tran, men gerne vil nyde godt af en smule varme, skal du vælge månederne april og november. Oktober er lidt lunere, men kan også fungere.

Er du bare ikke glad for kulde, og er du egentlig ikke interesseret i at ligge og flyde på stranden, kan vintermånederne december, januar, februar og marts også være et godt bud på den perfekte ferie i forhold til vejret på Kreta.

Øen har meget mere end blot godt vejr at byde på, og er en skattekiste af naturoplevelser og kulturelle oplevelser. Ikke mindst Kretas mest berømte historiske attraktion det legendariske palads Knossos.

Foråret er perfekt til vandreture og naturen i Samariakløften, vinteren til de mere kulturelle ting og så er sommeren selvfølgelig perfekt til daseferie.

Fakta

  • Kreta er den femtestørste i Middelhavet og den største græske ø.

  • Øen er opdelt i fire præfekturer (Nomós): Chania, Iraklio, Rethimno og Lasithi.

  • Øen er dannet af kalksten og har et areal på 8.336 kvadratkilometer.

  • Befolkningen er hovedsagelig græsk, og der bor ca. 650.000.

  • Øens højeste punkt er bjerget Ida, der er på 2.456 meter.

  • Kreta blev først en del af Grækenland i 1913.