Christianit: Pusherne vil blæse på resten af Christiania

Politiskyderiet på Pusher Street sent onsdag aften var kulminationen på en gradvis forråelse af miljøet omkring den berømte hashgade.

Det fortæller Hulda Mader, som er sekretær ved Fonden Fristaden Christiania og leder kontaktgruppemøderne på Christiania.

Derfor var alle christianitterne, som var til stede på Christianias fællesmøde torsdag aften, også enige om, at skyderiet kalder på handling.

- Vi har meget få leveregler. En af dem er ingen våben og ingen vold. Skyderiet her var simpelthen dråben, siger Hulda Mader.

Igennem længere tid har christianitterne haft følelsen af, at hashsalget var begyndt at udvikle sig i en forkert retning.

- Der var alt for mange boder og alt for mange pushere udefra, som vi ikke kendte. De var maskerede og ville blæse på resten af Christiania, siger hun.

- Førhen sad folk i deres boder uden camouflagenet og masker. Vi ville gerne have, at det var åbenlyst, så vi kunne holde øje med, hvad der foregik.

Anders Jørgensen har boet på fristaden siden 1981. Han håber ligesom Hulda Mader, at "uhyggen" forsvinder fra Christiania.

- Jeg så gerne, at Pusher Street bliver en markedsgade, hvor der også bliver solgt andet end hash. Christiania har hele tiden accepteret den åbenlyse handel, men sådan, som det har været den seneste tid, har været et problem, siger han.

- Jeg kunne forestille mig, at fremtidens pusher går rundt med en lille klump i lommen og en vægt i hånden uden maske og skærme.

Fredag morgen er beboerne på Christiania begyndt at rive salgsboderne på Pusher Street ned.

/ritzau/

 

Dagens Gossip