Engell: Skipper er det oplagte valg for EL

Pernille Skipper fra Enhedslisten står til at blive partiets politiske leder efter Johanne Schmidt-Nielsen, og det er et godt valg.

Det mener politisk kommentator Hans Engell, der kalder Skipper det "oplagte valg".

- Jeg har talt med en stor del af ministrene fra den tidligere regering, og de siger samstemmende, at hun altid er utrolig velforberedt og kan sit stof.

- Hun ved, hvor hun vil hen i de politiske forhandlinger, og der er en meget stor respekt for hende, siger han til Ritzau.

Pernille Skipper, der lige nu er partiets retsordfører, er søndag officielt blevet valgt som partiets spidskandidat i den stensikre Københavns Storkreds, der betragtes som partiets "kreds nummer 1".

Her afløser hun den nuværende politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, der som konsekvens af partiets rotationsregler ikke kan stille op ved næste valg.

- Johanne har virkelig en stor appel til vælgerne, og det er et tab for Enhedslisten, at hun må stoppe. Men jeg er fuldstændig sikker på, at Enhedslisten har truffet et stærkt valg.

- De har tradition for at have et stærkt internt sammenhold. Der er ingen tvivl om, at hun vil få fuld opbakning og støtte.

- Pernille Skipper er ligesom Johanne Schmidt meget stærk på tv, og med hendes nye briller ligner hun lidt en yngre amerikansk professor, tilføjer Hans Engell.

Han vurderer, at Enhedslisten nu gradvist vil forsøge at få kørt Pernille Skipper i stilling, således at skiftet ikke vil virke for stort, inden der igen er folketingsvalg.

- Udfordringen for Skipper bliver, at partiet ikke har lige så meget mediefokus, som de har haft før i tiden, i og med at der ikke er noget, der tyder på, at partiet vil få særlig stor indflydelse, som det parlamentariske grundlag ser ud lige nu, siger Engell.

/ritzau/