Nicki Pedersen slutter toer i lettisk grandprix

Regnudsættelse, flytning til en ny by, en alkoholpåvirket stjernekører og to danskere i finalen. Det lettiske speedway-grandprix havde næsten det hele.

Men blev ikke gjort komplet med en dansk sejr. Nicki Pedersen måtte nøjes med andenpladsen efter Krzysztof Kasprzak, mens Kenneth Bjerre blev nummer fire i finalen.

Det lettiske grand prix fik en både kaotisk og dramatisk optakt. Løbet skulle egentlig køres lørdag i Riga, men da banen stod under vand, blev løbet rykket til Daugavpils i Letland søndag eftermiddag.

Her skulle en af VM-favoritterne Darcy Ward have været blandt deltagerne, men han dumpede en alkoholtest umiddelbart inden løbet og blev diskvalificeret.

Men selve løbet kom i gang, og de 20 indledende heat udviklede sig særligt perfekt for Nicki Pedersen.

Han sikrede sig adgang til semifinalerne i suveræn stil med tre heatsejre ud af fem og sluttede med flest point af alle, nemlig 13.

Kenneth Bjerre fik ikke den bedste start, men efter at have kørt sig varm sikrede han sig to heatsejre og en fjerdeplads med ni point.

Derimod var Niels-Kristian Iversens syv point lige netop ikke nok til at bane sig vej videre til de sidste otte placeringer. Han var ramt af uheld undervejs og måtte tage sin reservecykel i brug.

Nicki Pedersen og Kenneth Bjerre blev begge en del af den første semifinale. Pedersen på inderbanen fra start med Bjerre lige til højre.

Pedersen tog føringen fra start med Bjerre lige bag, og de holdt føringen og kørte sig i finalen. Tai Woffinden, der førte den samlede stilling inden søndag, sluttede sidst i sin semifinale.

I finalen kom de to danskere op mod Greg Hancock og Krzysztof Kasprzak. Trods inderbane fik Pedersen ikke den bedste start, og de to danskere lå sidst efter starten.

Det lykkedes dog for Pedersen at avancere til andenpladsen, mens Bjerre forblev sidst.

I den samlede stilling fører Greg Hancock efter sin tredjeplads søndag. Amerikaneren har 103 point foran Tai Woffinden med 98.

Nicki Pedersen avancerer til tredjepladsen med 86 point foran Niels-Kristian Iversen med 81.

/ritzau/