Politi: Angreb mod amerikansk universitet i Kabul er slut

Et angreb mod det amerikanske universitet i Afghanistans hovedstad, Kabul, er overstået, efter at to væbnede gerningsmænd er blevet dræbt.

Det oplyser politiet ifølge Reuters natten til torsdag dansk tid.

Mindst én person blev dræbt og 20 andre såret, da militante personer trængte ind på universitetet onsdag aften lokal tid. Det bekræftede chefen for Kabuls hospitaler, Mohammad Saleem Rasouly, tidligere over for Reuters.

Nyhedsbureauet AFP rapporterer om 26 sårede.

Angrebet fandt sted onsdag aften lokal tid, da eksplosioner og skud rystede universitetet. I timerne efter angrebet rykkede sikkerhedsstyrker derfor ind for at finkæmme bygningen.

Kabuls politichef, Abdul Rahman Rahimi, sagde i den forbindelse, at to bevæbnede mænd fortsat mentes at gemme sig i universitetets bygninger.

Det er angiveligt de to personer, der er blevet dræbt af politiet.

Det amerikanske universitet har adskillige udenlandske studerende og undervisere. Det er uvist, om det er lokale eller udlændinge, der er blevet såret. Den dræbte er ifølge Reuters' oplysninger en vagt på stedet.

Studerende og undervisere flygtede i panik fra stedet, og det lykkedes en stor del af dem at komme i sikkerhed. En studerende på universitetet sagde onsdag aften til det franske nyhedsbureau AFP, at mange også har været fanget i klasselokalerne.

- Jeg hørte eksplosioner, og der er skud tæt på. Vores lokale er fyldt med røg og støv. Vi kan ikke komme ud, og vi er meget bange, sagde den desperate studerende.

Ifølge politiet er 500 studerende blevet reddet ud af universitetets område i løbet af aktionen.

Endnu har ingen gruppe taget skylden for angrebet. Det kommer på et tidspunkt, hvor Taliban har optrappet sin såkaldte sommeroffensiv.

Tidligere på måneden blev to af universitetets udenlandske professorer - en amerikaner og en australier - bortført midt i Kabul. Det er de seneste i en bølge af bortførelser, der har ramt den afghanske hovedstad.

Det amerikanske universitet i Afghanistan er et eliteuniversitet. Det blev åbnet i 2006 og har over 1700 studerende.

/ritzau/

 

Dagens Gossip