Sangsild i dansk film: Befriende at være grim

Fra skønsang og poleret pladecover til usminket realisme på det hvide lærred. Den danske sangerinde Karen har taget udfordringen op med en hovedrollen i Jonas Elmers kommende film "Det andet liv".

Filmen følger tre hovedpersoners op- og nedture i kærlighedslivet og deres oplevelser med netdating.

I filmen går Karens karakter, Clara, blandt andet igennem en svær sorgproces. Der er derfor flere scener, hvor Karen må fremvise et forgrædt ansigt uden makeup eller anden forskønnelse af den rå virkelighed, filmen portrætterer.

- Jeg skulle lige vænne mig til ikke at gå ud og lægge makeup under øjnene. I en musikvideo skal du også nogle gange være ked af det, men du skal stadig se godt ud, fortæller sangerinden med det fulde navn Karen Rosenberg.

- Så selvfølgelig var det grænseoverskridende. Men i virkeligheden var det også bare helt vildt befriende at sige: "Ok, nu sidder jeg bare her uden makeup og har nederen på", siger hun.

Ifølge sangerinden er der en forunderlig samklang mellem filmens tema om uforløst kærlighed og den sindstilstand, der findes på Karens seneste ep "Ingen Mands Land", der udkom i maj i år.

Hun har nemlig - ligesom sin karakter i filmen - selv været igennem en svær periode i sit liv.

- Da vi i sin tid startede med at arbejde på filmen, var jeg også lige gået fra min kæreste og bare helt rundt på gulvet af følelser, fortæller Karen, der i 2011 forlod sin producerkæreste gennem otte år, Vagn Luv.

- Filmen handler også rigtig meget om, hvordan bitte små ting og tilfældigheder gør, at man lige pudselig ender et helt andet sted, end man troede.

Det oplevede Karen selv, da hun i foråret mødte sin nuværende kæreste. Det skete nemlig via det sociale medie Instagram, hvor sangerinden deler fotos fra sin hverdag.

- Der var én af dem, jeg selv følger, der likede et af hans billeder, og så blev jeg nysgerrig, fortæller sangerinden.

- Når man først begynder at tænke over det, så er livet jo bare helt vildt ukontrollabelt. Det er både berusende vidunderligt og vildt skræmmende på samme tid, siger hun.

Men selv om Karen altså ikke tror på "skæbnen" i traditionel forstand, er hun ikke i tvivl om, at hendes nuværende forhold til kæresten Thomas, der er visuel konceptudvikler, er "meant to be".

- Min nuværende kæreste er den "eneste ene". Sådan skal man have det. Ellers kan det jo være lige meget, siger hun.

Lige så stålsat er den 38-årige kunstner, når det kommer til ikke at blande sin rolle som sangerinde og skuespiller sammen.

Så hvis nogen undrer sig, er det altså ikke Karen, der synger filmens titelsang "Den allersidste dans", som derimod er indspillet af sangerinden Liv Lykke.

- Det ville bare have været for åndssvagt oplagt. I forhold til den her film har det været meget vigtigt for mig, at jeg ikke er med som "sangerinden Karen". Jeg er med, fordi Jonas Elmer troede på mig som skuespiller, og det er jeg meget taknemmelig for, siger hun.

Filmen "Det andet liv", som desuden har blandt andre Bo Carlsson, Uffe Rørbæk Madsen og Sofie Gråbøl på rollelisten, har premiere torsdag den 7. august.

Newspaq

 

Dagens Gossip