Undertippet dansk herredouble er finaleklar i Paris

Den danske herredouble med Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding er klar til finalen i Super Series-turneringen French Open.

I semifinalen overraskede det danske par ved at slå de andenseedede verdensmestre Mohammed Ahsan og Hendra Setiawan fra Indonesien med 21-18, 19-21, 21-15.

Det var parrets anden store skalp på to dage. I fredagens kvartfinale blev landsmændene Mathias Boe og Carsten Mogensen slået i tre sæt.

Finalemodstanderen er endnu ukendt, men der bliver tale om et sydkoreansk par. Verdensetterne Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong møder landsmændene Kim Gi Jung og Kim Sa Rang i lørdagens anden semifinale.

For at komme i finalen måtte Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding gennem en hård og tæt kamp.

I første sæt var danskerne det meste af sættet foran, men ved 16-16 opnåede indoneserne kontakt, inden den danske duo tog sig af sætsejren med 21-18.

Billedet var omvendt i andet sæt, hvor det var indoneserne, som var i føring i store dele af sættet.

Mads og Mads fik kontakt ved 14-14 og bragte sig herefter foran, før verdensmestrene løftede niveauet og vandt sættet knebent 21-19.

I det afgørende tredje sæt førte danskerne fra start til slut. Midtvejs var stillingen 11-6, og på kampens tredje matchbold smashede Mads Pieler Kolding sejren hjem.

Det var første gang i tre forsøg, at det danske par slog indoneserne.

Gode resultater de kommende måneder er uhyre afgørende for den danske herredouble, der aktuelt er rangeret som nummer ni på verdensranglisten.

Hvis parret vil gøre sig forhåbninger om at følge Mathias Boe og Carsten Mogensen til OL i Rio de Janeiro, kræver det en plads blandt de otte bedste på verdensranglisten.

/ritzau/