Nej: Mænd lever ikke længere, hvis de kigger på bryster

28/03/2017 16:15

Nils Würtzenfeld

Sex og samliv
Foto: Shutterstock Bryster
Foto: Shutterstock Bryster
Der er desværre ingen beviser på, at mænd lever længere, hvis de kigger på bryster.

Mest læste i dag

Opdateret: Den 28. marts 2017 skrev vi her på Dagens.dk en artikel om, at mænd lever længere, hvis de kigger på bryster. Artiklen lød for god til at være sand, og det viste sig også at være tilfældet.

Her på Dagens citerede vi det amerikanske medie, New York Post, og de henviste til et videnskabeligt studie fra 2012. Vi er blevet kontaktet af 'TjekDet' fra Mandag Morgen, som kan berette os om, at studiet i den grad er blevet fejlfortolket.

Det handler nemlig ikke på nogen måde om hverken mænd, bryster eller levetid. Faktisk handler studiet om hjertepatienter, og om hvorvidt positiv tænkning kan øge fysisk aktivitet.

Konklusionen om at mænds levetid bliver forlænget, hvis de kigger på bryster, er derfor kommet ud af, at det må være positiv tænkning for mænd, når de kigger på bryster. Det skulle derfor øge deres niveau af fysisk aktivitet, og fysisk aktivitet kan forlænge levetiden.

Her på Dagens.dk trækker vi derfor påstandne tilbage, men lader den originale artikel stå herunder.

Mænd har vidst det i årevis, men nu har de også videnskabens ord for, at de bare kan glo videre.

At kigge på bryster forlænger nemlig mænds levetid.

Det viser en undersøgelse publiceret i The Archives of Internal Medicine, hvor man har kigget på, hvordan positiv tænkning og glæde har en klar effekt på mænds sundhed og levetid.

Forsøgspersonerne i undersøgelsen blev fulgt et år, og herefter kunne man spore en tydelig forbedring af deres sundhed – og dermed forventede levetid – hvis mændene havde ført en positivt indstillet livsstil.

En af de handlinger, der skabte en mærkbar glæde og en positiv indstilling hos mændene i forsøget, var ikke overraskende at kigge på bryster.

Mere end halvdelen af de mandlige forsøgspersoner, der led af koronararteriesygdom (den mest almindelige form for hjertesygdom, red.) øgede deres fysiske aktivitet op mod 37 procent, efter de var blevet bedt om at skrive positive tanker ned hver morgen.

Det samme var i øvrigt tilfældet for mænd med højt blodtryk.

Den positive effekt, som forskerne kunne spore, når forsøgspersonerne kiggede på bryster, kunne i øvrigt også spores, når mændene blev bedt om at kigge på søde dyr.

Dermed kan man som kvinde sagtens stikke sin mand et billede af en sød hundehvalp, hvis man tager ham i at stirre på en kavalergang i byen. Begge dele er nemlig sundt for ham

Ifølge forskerne findes der dog fem andre måder, udover bryst-kiggeri, hvorpå mænd kan leve længere.

1. At have meget sex: Endnu en glædelig nyhed for mange mænd, men det ligger faktisk en god forklaring bag.

Det skyldes, at sex er godt for dit fysiske velbefindende, ligesom det løsner op for stres, hvilket er med til at mindske risikoen for sygdomme.

Sidst men ikke mindst frigiver sex stoffet serotonin, der giver kroppen en følelse af glæde og lykke.

2. At blive gift: Ikke alle vil skrive under på, at et ægteskab er en sund affære, men meget kommer muligvis an på, hvornår man bliver gift.

En spørgeundersøgelse blandt 127.000 amerikanere har nemlig vist, at mænd, der er blevet gift efter de var fyldt 25 år, havde tendens til at leve længere, end mænd, der enten var blevet viet tidligere eller aldrig havde været gift.

3. At få børn: Det kan virke opslidende at have børn, men flere undersøgelser viser ikke desto mindre, at mænd der får børn lever længere, end barnløse mænd.

Et studie i The Journal of Epidemiology & Community Health har i øvrigt påvist, at når forældre når en alder på 60 år, så er mænds levealder i gennemsnit blevet forlænget med op til to år – netop på grund af deres børn. Til sammenligning er kvinders gennemsnitsalder blevet forlænget med halvandet år. 

4. At blive ansvarsfuld: Et studie publiceret i The Journal of Personality and Social Psychology har påvist, at en række ældre mennesker, som del af en undersøgelse, har vist sig at leve længere, jo mere ansvarsfulde, de var.

De ældre fik hver en plante af tage sig af, og de som tog størst ansvar og plejede deres plante bedst, udviste også efterfølgende forbedrede sociale færdigheder, større opmærksomhed og bedre fysik.

5. Få en ’farkrop’: De fleste mænd tager med årerne på i vægt, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Ifølge bogen ’How men Age’ vil en ’farkrop’ nemlig medvirke til, at de mænd, som har en smule fedt på kroppen, også er mindre tilbøjelige til at få hjertestop og prostatakræft, mens de i stedet er bedre til at tage sig af deres børn.