E-sport som ny sportsgren blandt de unge

Før i tiden var det sportsgrene som håndhold, fodbold og badminton de unge brugte deres fritid på. Nu bruger de unge mere tid på computerspil end nogensinde før, og det har også resulteret i at e-sport nu er et fremadstormende fænomen.

E-sport er betegnelsen for udøvelsen af computerspil på konkurrenceplan. Det vil sige at de unge konkurrere og arbejder sammen i teams mod hinanden, på samme måde, som var det en anden sportsgren. Forskellen er dog, at de oftest sidder inde på værelset bag computeren. Computerspil anses dog ikke mere som rent tidsspilde, og der bliver derfor snakket meget om e-sport rundt omkring i samfundet. Antallet af teams, der konkurrere på verdensplan, er stødt vokset over den seneste tid og e-sport er et fænomen i millionklassen, der efterhånden er svært at komme udenom.

Før i tiden sendte forældre de unge til de lokale sportsforeninger, men er det blevet mere anerkendt at blive siddende bag computerskærmen. De unge ønsker nemlig at konkurrere i den nye ’sportsgren’, hvor spillerne ikke er fysiske på samme måde, som hvis de gik til fodbold.

E-sport kræver den rigtige PC til gaming

Denne anerkendelse af computerspil kan også mærkes i salget af computere, fordi sportsgrenen kræver den rigtige PC til gaming. En gaming computer er en PC, der er designet til at kunne trække store computersystemer og er designet til at trække de krævende computerspil. Det er der netop behov for, hvis der er et ønske om at konkurrere. Som udøver af e-sport kan man deltage i mange store turneringer og på den måde konkurrere på samme måde, som man gør i andre sportsgrene. På den måde får deres normale gamer PC en helt ny funktion. Det har mange af de større investorer også fået øjnene op for, og de er begyndt at smide sponsorater efter de dygtige e-sports-hold.

FC København støtter de nye sportsudøvere

E-sport er en forretning, der er i kraftig vækst, og det kan ses på de nyeste investeringer. Fodboldklubben FC København er et af de nyeste hold, der er begyndt at skrive kontrakter på spillere, der har specialiseret sig i computerspillet Fifa. Før i tiden blev Fifa kun anset som tidsfordriv og tidsspilde, men nu har e-sport givet computerspillet helt nye muligheder.

Parken Sport og Entertainment, der er selskabet bag fodboldklubben FC København, kommer til at have e-sports-hold, der skal spille computerspillene: Counter Strike, Dota 2 og Fifa. Alle spillerne kommer til at være iført fodholdholdets traditionelle farver, når de konkurrerer.

Spillerne er ikke fysiske nok

Selvom den nye sportsgren blandt mange nu ses som en anerkendt sportsgren, så er det stadig til stor diskussion blandt foreningerne. Danmarks Idrætsforbund har blandt andre meldt sig ind i diskussionen og sagt, at e-sport ikke er en idrætsgren og de har ingen planer om at godkende e-sport, som en idrætsgren lige foreløbig. Formanden for foreningen, Niels Nygaard, siger, at før e-sport bliver en idræt, så skal der være mere fysisk aktivitet forbundet med udøvelsen. Hvis det skal optages som en sportsgren, skal definitionen af en idrætsgren derfor ændres.

Fra e-sport Danmark, der er forbundet bag, lyder det, at de har en interesse for at blive en del af Danmarks Idrætsforbund. Det vil give dem mulighed for at få del af forenings tipsmidler, som Dansk Idrætsforening står for uddelingen af hvert år. Det vil på den måde give nye muligheder for spillerne hos e-sport Danmark.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip