Kan Jonas Vingegaard nå Tour de France efter styrt? Her er sportslægens vurdering

Skrevet af Nicolai Haugsted

6 uger siden

|

05/04/2024
Foto: Gil Corzo/Shutterstock
Foto: Gil Corzo/Shutterstock
Hvor længe er cykelstjernen ude af sadlen?

Dagens topnyheder

Efter et dramatisk styrt under cykelløbet Baskerlandet Rundt, hvor Jonas Vingegaard blev sendt direkte til hospitalet, er cykelsportens verden i spænding omkring den danske stjernes deltagelse i dette års Tour de France.

Sportslægen Thøger Persson Krogh giver dog et håbefuld svar på, om Vingegaards drøm om en tredje sejr i træk stadig lever.

TV 2 Sport rapporterer, at Vingegaard efter styrtet blev diagnosticeret med brækkede ribben og et brækket kraveben. En situation, der umiddelbart kunne synes at sætte en stopper for forberedelserne til sommerens store mål.

Men sportslægen ser lys forude.

"Han kan være relativt hurtigt oppe og sidde på sin hometrainer og vedligeholde sin form, og det er alfa og omega i forhold til hans gameplan," forklarer Thøger Persson Krogh, der understreger vigtigheden af, at Vingegaard holder sig i form, selvom han ikke kan være på landevejen.

"I løbet af de første uger vil han formentlig være tilbage og kan holde sin form ved lige. Hvad angår løb, går der nok seks til otte uger, men det er underordnet, for det vigtigste for Vingegaard er, at han kan vedligeholde sin form," fortsætter Krogh.

Det giver håb om, at Vingegaard, trods udfordringerne, vil være klar til startlinjen den 29. juni, når Tour de France skydes i gang, og danskeren forhåbentlig kan snuppe sin tredje Tour-sejr i streg.