Overraskende afsløring: Pernille Blume skal til OL

Skrevet af Nicolai Haugsted

5 uger siden

|

17/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Svøm Danmark deler stor nyhed om den tredobbelte OL-medaljevinder.

Dagens topnyheder

Paris er klar til at byde velkommen til de Olympiske Lege, hvor tidligere OL-guldvinder i svømning, Pernille Blume, vil indtage en helt ny rolle.

Efter en glorværdig karriere i bassinet, hvor hun selv har mærket trykket på de største scener, er Blume nu klar til at støtte næste generation af svømmere fra sidelinjen.

Lars Robl, Performance Advisor hos Svøm Danmark, har bekræftet Blumes deltagelse i Paris som en del af teamet bag de danske svømmere.

"Pernille kommer til at hjælpe os i Paris, ja. Det er i hvert fald planen. Hun er i forvejen mentor for de atleter, som skal til OL. Pernille har jo stået dér på skammelen og konkurreret, når det virkelig gjaldt. Det er der ingen af os andre, der har. Og det er en kæmpe kompetence," siger Robl til B.T.

Men Blumes engagement strækker sig videre end det danske team. Hun er også ansat hos World Aquatics, det internationale svømmeforbund, hvor hun vil bringe sin ekspertise i spil på globalt plan.

Mental sundhed

Robl understreger vigtigheden af den mentale forberedelse op til Legene.

"Det vigtigste er forberedelsen og perioden op til. For når vi først er der, så kan vi jo ikke forberede os mere. For hverken jeg, trænerne eller Pernille står ved skammelen lige ved siden af, når de skal konkurrere. Dér skal de selv kunne præstere," forklarer han.