Sådan kom Champions League kom til

Foto: Shutterstock

Champions League, kendt som UEFA Champions League, er en af de mest prestigefyldte fodboldturneringer i verden. Men hvordan kom den til? Historien går tilbage til midten af det 20. århundrede.

Sponsoreret indhold

Efter Anden Verdenskrig begyndte fodbolden at vokse i popularitet i Europa. I 1955, under ledelse af sportsjournalisten Gabriel Hanot fra den franske avis L'Équipe, blev den Europæiske Cup - forgængeren til Champions League - etableret. Denne turnering blev skabt med det formål at krones det bedste fodboldhold i Europa.

Den første sæson af den Europæiske Cup blev afholdt i 1955-56, og den blev vundet af Real Madrid, et hold, der også ville dominere turneringen i de næste fem år. Deltagerne var de nationale mestre fra forskellige europæiske lande.

Gennem årene voksede turneringen i størrelse og popularitet, men det var først i 1992, at den Europæiske Cup blev omdøbt til Champions League. Dette blev gjort af Union of European Football Associations (UEFA) for at modernisere turneringen og gøre den mere attraktiv for tv-seere og sponsorer.

Med denne omdøbning kom der også ændringer i formatet. Mens den Europæiske Cup kun var åben for de hold, der vandt deres nationale ligaer, blev Champions League udvidet til også at inkludere hold, der sluttede i de øverste placeringer i de største europæiske ligaer.

Champions League har også introduceret et gruppespilsformat, hvor holdene indledningsvis konkurrerer i grupper, før de avancerer til knockout-runder. Dette har gjort det muligt for flere kampe at blive spillet og har øget turneringens globale appel.

I dag er Champions League en af de mest fulgte sportsbegivenheder i verden. De bedste klubber fra hele Europa konkurrerer hvert år for at vinde det eftertragtede trofæ og retten til at kalde sig de bedste i Europa. Fra Gabriel Hanots vision i 1955 til det moderne spektakel, vi kender i dag, har Champions League haft en fascinerende rejse og er blevet et uundværligt højdepunkt i den globale fodboldkalender.

.

Dagens Gossip