Varde Kommune: Ny pulje til klippekort til foreningssport

Foreningerne i Varde Kommune har næste år chancen for at eksperimentere for at tiltrække nye medlemmer.

Det går ud på at en foreningerne skal tilbyde en ny aktivitet, gerne i samarbejde med en anden forening. Puljen giver så et tilskud til de eventuelle udgifter der måtte være, for at foreningerne kan tilbyde aktiviteten.

- For eksempel kunne svømmeklubben og kajak klubben lave en fælles aktivitet, med kajakker i svømmehallen og derved skabe interesse for nye medlemmer, siger Berith Ellegaard Andreasen, fra Kultur og Fritid i Varde Kommune.


Med i kommunens budget for 2013 er en ny pulje til klippekort til foreningssport og andre aktiviteter på tværs af de sædvanlige foreninger. Målet er at give flere lyst til at være med i foreningslivet og at skabe nye aktiviteter.

Der er lagt op til samarbejde mellem idrætsforeninger, men også mellem idrætten, spejdere, 4H og hobbyforeninger.

- Om det bliver et titurs-klippekort, et månedskort eller en række aktiviteter med betaling fra gang til gang er helt op til foreningerne. De skal i samarbejde finde ud af, hvad der skal ske, og nu har vi puljen klar, når der kommer nogle gode forslag, siger Berith Ellegaard Andreasen.

Det er op til foreningerne om borgeren skal betale for et klippekort/månedskort eller om det skal være gratis.

Initiativet imødekommer også et ønske fra hallerne:

- De vil gerne have lidt mere aktivitet - og gerne på skæve tidspunkter. Klippekortordningen kan forhåbentlig også hjælpe til at udnytte hallerne bedre, slutter Berith Ellegaard Andreasen.

Det er folkeoplysningsudvalget, som fordeler de 200.000 kroner i puljen til foreningerne, og det sker efter først-til-mølle-princippet.

 

Dagens Gossip