Video: Hund redder bold på stregen i argentinsk fodboldkamp

Foto: Youtube

Publikummer og TV-seere til en argentinsk 3. divisionskamp, må have gnedet sig en ekstra gang i øjnene, da de så en situation i løbet af anden halvleg, hvor bolden pludselig blevet reddet af en hund.

Der har været mange mærkværdige øjeblikke i professionel fodbold. Hvem husker ikke den famøse ”guds hånd” der sad på Diego Maradona under VM i 1986, eller da Sunderland scorede mod Liverpool takket være en badebold, der var fløjet ind på banen.

Nu har endnu et unikt højdepunkt set dagens lys, og det kan vi takke menneskets bedste ven for.

Søndag den 2. december blev der spillet kamp i den tredjebedste argentinske fodboldrække, da Juventud Unida Gualeguaychu mødte Defensores Belgrano VR i en ligakamp. Stillingen var 3-0 til hjemmeholdet, og derfor havde udeholdets målmand travlt med at få sat spillet i gang.

Han sparkede bolden ud, men den blev opsnappet af en spiller fra hjemmeholdet, og fra kanten af feltet afsluttede han mod et tomt mål, eller det troede han hvert fald. En hund havde nemlig fundet vej ind til banen, og den lavede en verdensklasse TV-redning, så selv Peter Schmeichel må have løftet kort på kasketten.

Du kan se målmandshunden lige her - På videoen høres en fløjte, og det kunne godt tyde på, at der bliver dømt frispark. Så hundens redning endte uden betydning, men om ikke andet, er det stadig virkelig underholdende.

 

En hjælpende hånd fra en badebold

Situationen med hunden der løber ind på banen, er en finurlig hændelse, men det er ikke en af de eneste, der er sket i professionel fodbold. Skruer vi tiden tilbage til 2009, finder vi et af de mest mærkværdige mål, der nogensinde er blevet scoret, og det var endda på det højeste niveau.

I en Premier League kamp mellem Sunderland og Liverpool, lykkedes det nemlig Sunderland at vinde, men det var ikke uden hjælp fra de højere magter, eller hvert fald en fabrikant af badebolde.

Darren Bent sendte en afslutning mod mål fra 10 meters afstand, og det var tydeligt at se, at bolden formentlig var blevet reddet, da Pepe Reina allerede sidder klar lige foran skuddet. Bolden rammer dog en badebold der er blevet slået ind på banen, og det får den til at ændre kurs for derefter at gå i mål.

Det var til store protester for Liverpool-spillerne, men målet talte, og det betød, at Sunderland kunne trække sig sejrrigt ud af kampen på Stadium of Light.

Se den besynderlige situation her, hvor du også kan se, hvordan bolden bliver slået ud på banen.

 

Det var guds hånd

Det sidste ”mærkelige” mål vi har med i denne artikel, havde som sådan ikke nogen påvirkning ude fra. Det er hvert fald ikke beviseligt på kamerabillederne, men hvis man skulle tro Diego Maradona, så var det gud selv, der brugte hånden til at score.

Vi skruer tiden tilbage til VM 1986, hvor Argentina og England mødtes i kvartfinalen. Maradona dribler på kanten af feltet, afleverer bolden og fortsætter sit løb ind i feltet, hvor han modtager en høj bold. Han hopper op og forsøger at heade til den, og det ligner for de fleste, at det blot er et helt almindeligt hovedstødsmål.

Englænderne står dog kraftigt og appellerer for hands, og da man ser billederne i langsom gengivelse, er det da også tydeligt, at Maradona bokser bolden ind i målet. Han udtalte efterfølgende, at det var guds hånd.

 

TV2 nyheder - Find seneste TV2 nyheder her.

 

Dagens Gossip