11 superstærke kvinder viser deres bløde former: Sådan kan man også være veltrænet

13/05/2015 10:15

Laura Nygaard

Sundhed
Stærk er det nye slank, hedder tendensen i øjeblikket, hvor Instagram flyder over med trænings-selfies og sunde proteinrige retter.

Mest læste i dag

De er kommet som et modsvar til den tidligere tendens med såkaldte ‘thigh gabs’ og ‘bikini bridges’ som er blevet fremvist af oftesygeligt slanke piger.

Men de stærke sunde fitnesskroppe er lige så svære at stræbe efter som det afpillede look.

Man skal nemlig have en umådelig lav fedtprocent, hvis man vil have en sixpack, der står superskarpt, fortæller forfatter og foredragsholder Morten Svane.

Læs også: Børns nødråb: Kropsidealer og pornoficering skaber usikkerhed

- Når man siger en ‘fit kvinde’ eller en ‘trænet kvinde’ vil stort set alle automatisk tænke på en kvinde med en lav fedtprocent. Det gør jeg selv. Det er blevet en norm, som vi har internaliseret fuldkommen, skriver han på sin hjemmeside.

Her står han bag projektet #fitwithoutabs, der skal vise, at man godt kan være sund, stærk og veltrænet, selvom maven er blød og hofterne brede.

Han understreger dog, at man med kampagnen ikke skal se ned på slanke kvinder med markerede muskler - han vil blot bidrage til et nuanceret billede af den veltrænede kvinde.

Læs også: Lingeri-mærke genskaber Victoria's Secret-reklame med forskellige kropstyper

Derfor har han lavet en billedserie med 11 seje stærke kvinder, der hverken har tydelig sixpack eller supermarkerede overarme.

- Hvad med kvinden, som kan dødløfte 157,5kg, squatte 122,5kg og bænkpresse 65kg? Det kan Bodil fx, som også er med i denne billedserie. Skal vi virkelig påstå, at hun ikke er en trænet kvinde?, skriver han om 24-årige Bodil, som står nr. 2 fra venstre på billedet.

Se flere billeder på insidefitness.dk, hvor du også kan læse mere om kampagnen.
 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: