18 udfordringer ved at have en udadvendt personlighed, men rent faktisk være genert og indadvendt

Foto: Shutterstock

Vil du helst bare være alene, men ender alligevel altid som festens midtpunkt? Så er den her til dig.

Bloggeren for Brianna Wiest, er genert. Det tog hende bare rigtig lang tid at finde frem til det, fordi alle synes, hun er den mest udadvendte person, de kender.

Nu har hun lavet en liste med 18 ting, hun kæmper med i hverdagen… som du helt sikkert kan genkende, hvis du er en genert person i en social skal.

1. Du er ikke anti-social, du er selektivt social.

2. På ethvert tidspunkt i livet har du én (måske to) bedste venner, som er hele dit liv. Du er ikke typen, der har venner i gruppeform.

3. Sociale arrangementer, som skal forestille at være en slags ‘overgangsritualer', som afdansningsbal og bryllupper, er bare… ikke lige dig. Du forstår det ikke. Du vil ikke have noget med det at gøre.

4. Når du alligevel vælger at ære et arrangement med din tilstedeværelse, er du hele festens centrum. Du danser på bordene og tager body shots indtil klokken tre om natten.

5…. og bagefter trækker du dig tilbage i tre dages komplet ensomhed for at komme dig over strabadserne.

6. Du gør alt, hvad du overhovedet kan for at undgå mennesker, men når du på uundgåelig vis alligevel er nødt til at interagere med dem, får du det til at se ud som om, at der ikke er noget i verden, du hellere ville lave end at være sammen med dem.

7. Det er mærkeligt at date, fordi du smiler og griner og er snakkesalig under middagen, og så har du ikke lyst til at svare på deres beskeder i flere dage, fordi du egentlig bare gerne vil være alene.

8. Du bliver anklaget for at flirte med alle, hvilket nærmest er grinagtigt, for i virkeligheden kan du maksimalt tolerere fire personer.

9. Du har en slags mystisk aura omkring dig, helt ubevidst. (Der er ikke noget mysterium. Du har bare ikke noget behov for at opdatere hele den sociale sfære om, hvad der foregår i dit liv hver anden time)

10…. For slet ikke at nævne, at du konstant veksler mellem dage, hvor du opdaterer de sociale medier hvert femte minut og hele måneder, hvor du slet ikke logger ind.

11. Nogle gange føler du dig utroligt akavet, fordi du har et behov for at være en social redningsvest for andre mennesker, selvom du har det lige så ubehageligt med det selv.

12. Du har aldrig helt forstået hele “udadvendt >< indadvendt”-modsætningen, fordi du er… begge dele.

13. Du bliver konstant kastet ud i uoverskuelige udfordringer, fordi folk synes, du er bedst egenet til at give præsentationer, konfrontere chefen, holde taler og den slags. Men du kaster nærmest op bare ved at tænke på den slags.

14. Du veksler hele tiden mellem gerne at ville ankerkendes for dit arbejde og svælge i opmærksomheden, og at være rædselsslagen bare ved tanken om, at nogen skal give dig mere end 30 sekunders opmærksomhed.

15. Du er ét stort dilemma, så selvfølgelig er ubeslutsomhed din akilleshæl.

16. Du har det allerbedst på caféer eller kaffebarer: Omringet af mennesker, men alligevel lukket af og for dig selv.

17. Du foretrækker at rejse alene, men møder altid en masse folk, når du er nået frem.

18. Det har taget mange år at finde frem til, at du faktisk er genert. Bogstaveligt talt; flere år. Og når du fortæller folk, selv dine tætteste familierelationer, at du “faktisk bare er genert”, så laver de store øjne, tager en kort tænkepause, og udbryder “gud ja, det er du da virkelig."

 

Dagens Gossip