4 ting alle kvinder med g-streng på bør vide

De er frække at se på, men er de også sunde at have på?

G-strenge er populære som aldrig før - måske fordi de ikke kan ses under bukserne, eller måske fordi de ikke overlader meget til fantasien - selvom de ofte får kritik for at være dårlige for kvinders underliv.

Men hvad er op og ned i debatten om den lille kinkye trusse, der kan få de fleste mænd til at savle?

Her er fire ting, alle kvinder bør vide om g-strenge, ifølge det amerikanske husmodersite Goodhousekeeping.

Læs også: Ny forskning afslører, hvornår det er OK at prutte foran sin kæreste

1. De vil ikke altid give dig en infektion. Mange tror, at brugen af g-streng er direkte forbundet med underlivsinfektioner, men det er ikke altid tilfældet. Man kan sagtens have et sundt underliv, på trods af man sværger til g-strenge. Undersøgelser viser dog, at kvinder med tendens til urinsvejsproblemer og bakterieinfektioner skal gå udenom g-strengstrusser.

2. Materialet er afgørende. Dit undertøj skal være lavet af bomuld, uanset om du er til mormortrusser eller g-strenge. Bomuld er nemlig god ved din hud og tillader fugt at fordampe, hvilket ellers kan få bakterierne til at trives. Samtidig skulle bomuld også gerne forhindre kløe og irritation.

Læs ogsåDette simple trick vil få dig til at spise mindre øjeblikkeligt

3. Du skal ikke bruge dem, hvis du er syg. Dit immunforsvar er dårligt, når du er syg, og derfor har du svære ved at bekæmpe bakterier. Det betyder, at fx g-strenge, som normalt ikke giver dig dårligt underliv, pludselig kan gøre det.

4. Du skal ikke have dem på til træning. Der er fare for, at bakterier fra din bagdel ender i din vagina, når du bevæger dig meget og sveder. Brug hellere almindelig trusser i et svedtransporterende materiale, når du skal i træningscentret.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: