5 måder en skilsmisse gør dig til et bedre menneske

Det lyder vanvittigt, men en skilsmisse kan forbedre dit liv på mange uventede fronter.

En skilsmisse kan sagtens få dig langt ned i kuldkælderen, hvor du slet ikke orker noget som helst og bare vil være i fred. Men efter lidt tid, kan din nye singlestatus, der er fuld af frihed, også give dig stribevis af forbedringer i dit liv.

Det afslører en række fraskilte kvinder, som troede, at et forlist ægteskab var en lang nedtur, men de opdagede, at den nye tilværelse er fuld af muligheder.

Nedenfor ses fem områder, hvor de fraskilte kvinder har oplevet en væsentlig forbedring:

1. Helbredet. Det kan godt være at gifte folk lever længere tid, men til gengæld bliver du stresset af at være i et dårligt ægteskab. Derfor kan det være decideret sundt for dig at pakke tasken og underskrive skilsmissepapirerne. 

2. Forbedringer i hjemmet. Pludselig er du selv den nye handymand og boss over indretningen i hjemmet. Du kan gøre, hvad du vil uden at vende det med nogen. Og du kan formentlig også klare flere praktiske opgaver, end du selv troede. 

3. Økonomien. Efter en skilsmisse står du alene med økonomien, og det er rart at få overblik over dit budget og din pension. Du er selv herre over, hvad dine penge går til og uafhængig af andre fx en partner.

4. Kærlighed. Et forlist ægteskab lærer dig, hvad du går efter hos en kommende partner, men også hvad du IKKE accepterer. Det er guld værd, når du skal på  kærestejagt.  

5. Rejser. Hvis du ikke har haft mulighed for at komme ud og se verdenen, mens du var gift, er der formentlig mulighed for det nu. Hvis du har delt forældremyndighed, har du fri til at rejse.  

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler: