6 åndssvage råd om børneopdragelse som ingen mødre gider høre

Hvis du tænker, at du skal hjælpe med at opdrage andres børn, så hold igen. Ingen mødre gider at høre dine guldkorn.

Børns opdragelse kan være et helt særligt ømt punkt for mange forældre. 

Uanset om man skal have sit første barn eller allerede har fået de børn, som man mener, at man selv skal have, så kan det være svært ikke at blive bombarderet med ‘gode råd’.

Hvad enten at de formanende ord kommer fra en bedrevidende mor, veninde eller svigerfamilien, så har man selv nogle forventninger til hvordan fremtiden med et lille barn bliver 

Men det er nok ikke altid, at de gode råd stemmer overens med virkeligheden, og derfor har vi med inspiration hos Scarymommy.com fundet seks åndssvage råd om børneopdragelse, som enhver mor vil ønske aldrig mere bliver sagt. Som i aldrig. 

1. 'Du skal da amme dit barn i et helt år, ikke?' 
Det er ikke sjovt at få lagt forventninger om et fredfyldt barn, der ligger ved mors bryst ned over sig, hvis man som nybagt mor er usikker.

Nogle mødre får ufattelige gener og føler sig drænet for energi ved at skulle amme sit eget barn, og derfor kan det være svært, at indrømme, at modermælken måske kommer fra erstatning i visse perioder. Det er heller ikke sikkert, at mor får den bedste oplevelse med amning, hvis omgivelserne presser en bestemt adfærd ned over hovedet på mødrene. 

Læs også

Mors opsang til alle, der klager over grædende børn på fly: ‘Hjælp til’

Man bør klart gå efter at amme sit eget barn, men det er ikke for alle mødre, der kan, og der bør familie og venner ikke blande sig i. 

2. ‘Jeres barn skal nok sove igennem!’
Medmindre at svigermor decideret sidder foran krystalkuglen, da hun trak den forudsigelse frem, så bør nybagte mødre ryste på hovedet over så dum et udsagn. Der er ingen på denne jord, der ved hvor meget dit barn kommer til at sove om natten.

Nogle forældre er heldige, da børnene har et godt sovehjerte, imens andre farer i pendulfart op om natten, og ikke ved om barnet skal gylpe eller om der vanker en livstruende sygdom rundt om hjørnet. Så hold lige det ‘velmenende råd’ for dig selv, svigermor!

3. ‘I bør ikke give jeres børn fjernsyn eller iPad indtil de bliver mindst 3 år gamle’
iPad’en og fjernsynet er en gave for forældre, der (endelig) kan få et minut for sig selv. Hvad enten det er for at sætte en vask over, drikke en kop (iskold) kaffe eller blot lige puste ud.

Foto: Shutterstock

Man bør selvfølgelig ikke erstatte iPad’en, så man som forældre kan være fraværende i flere timer.

Men alle forældre skal samle energi op i løbet af dagen, og hvis chefen og kollegaerne har været ekstra anstrengende på jobbet, så bør du ikke undlade at give dig selv en pause, fordi at din veninde har låst iPad’en væk i et skab og smidt nøglen væk. Hvis hun påstår det, så lyver hun helt sikkert. 

4. ‘I tager vel ikke børnene med på McDonald’s, vel?
Man kan nærmest mærke afskyen og den kollektive bebrejdelse fra mødregruppen, der har bagt økologiske surdejsspeltboller i lange baner, da du nævnte jeres tur forleden, da dagen ramlede sammen og I tog den ‘lette løsning’.

Uanset om det er en tur under de gyldne vinger eller hos kebab/pizzamanden, så vil dit barn få fast-food på en eller anden facon, og det bør du indfinde dig med nu. De vil endda højest sandsynligt elske det, for maden er nærmest programmeret til at smage godt, og det kan børn sætte pris på i deres uspolerede og ikke fuldt udviklet hjerne. Men glem klidmødrene, der hækler deres eget biodynamiske tøj af økologisk fåreuld.

Foto: Shutterstock

Dit barn kommer alligevel ikke til at huske besøget ved frituregryden en torsdag aften som højdepunktet af deres barndom, og hvis nogen siger andet, så skal du blot ignorere dem.

5. ‘I skal jo ikke indrette hele jeres liv efter barnet, vel?’
Den ugifte og barnløse kusine, der næsten er blevet for gammel til at få sine egne børn, har ingen forståelse for, hvor meget arbejde dit lille pus egentlig er. Når man er single og kan svæve frit mellem livets muligheder, så tænker man ikke på middagslur, sengetider, sukkerindtag eller bleskift. Men du ved bedre.

Du ved, at barnet kommer til at fylde 99,7 procent af dine vågne timer, og resten af tiden går du i koma af træthed. Dit ellers sirlige hjem er plastret ind i legetøj, som du glider rundt i, og du har ikke haft tøj på, der ikke lige kunne tørres af med en våd klud i fem måneder i streg. Her skal du blot være glad for, at du bare ved bedre, og at kusinen blot er dødeligt jaloux.

Læs også

Forskere afslører: sådan fjerner du poser under øjnene

6. ‘Så dårligt opdraget var vores børn ikke i den alder’
Dine egne forældre har for længst glemt, hvordan at mindre børn med krudt i numsen kan opføre sig, og hvordan at grænserne bliver forsøgt presset, når man er ude i virkeligheden. Men sandheden er, at du helt sikkert bliver pinligt berørt, når din unge farer rundt og skaber sig i Fakta fem minutter før lukketid.

Uanset hvordan det kommer til at foregå, så bør du hæve hovedet højt, og vide, at du er en god forælder, uanset hvor højt ungen skriger og hvor dømmende blikkende er fra de andre i køen til kassen. De er sikkert heller ikke forældre.   

Mor finder datterens dildo i opvaskemaskinen: Så indser hun sin pinlige fejl

 

Dagens Gossip