7 supergode grunde til at spise kikærter hver uge

04/04/2016 10:30

Ane Sørensen

Sundhed
Hver eneste grund er faktisk nok i sig selv.

Mest læste i dag

Ikke nok med at kikærter smager dejligt, de er også rigtig sunde for dig.

Dagens.dk har samlet en række gode grunde til at gøre kikærter til en integreret del af din kost.

Lavere kolesteroltal.
Hvis dit kolesteroltal er for højt, har du større risiko for, at du får problemer med dit hjerte. Men hvis du spiser fødevarer med opløselige fibre som for eksempel kikærter og havregrød, kan det være med til at sænke dit kolesteroltal på en naturlig måde.

Forebyggelse af diabetes.
Foreløbige undersøgelser tyder på, at kikærter kan være gavnlige i forhold til at korrigere dyslipidæmi (når koncentrationen af kolesterol i blodet overstiger det normale niveau) og dermed forebygge diabetes.

Læs mere: Sundhed: Dette er den bedste kost for din hud

Undgå oppustet mave.
Når du spiser en god og sund kost med masser af fibre og sundt fedt, har det en positiv effekt på din tarmflora. Når bakterierne omsætter fibrerne, bliver tarmoverfladen mindre irriteret.

Stabilt vægttab.
Når du spiser fiberrige fødevarer jævnligt, kan det gøre dit vægttab mere effektivt. Fiber udspiler din mave, så du føler dig mæt i længere perioder. Så hvis du spiser grøntsager, kan du forvente et mere robust vægttab, end hvis du bare dropper kalorierne.

Læs mere: Tit oppustet mave? Sådan slipper du for det

Gode for huden.
Et koreansk forskerhold har tidligere foretaget en undersøgelse, som viste, at deltagere, der fulgte en diæt i ti uger, som var lav-glykæmisk, fik færre bumser. Kikærter har et lavt glykæmisk indeks.

Masser af protein.
Kikærter er en god kilde til protein. Hvis du kombinerer dem med fuldkorn, giver de en mængde protein, der kan sammenlignes med den fra kød eller mejeriprodukter uden de høje kalorier eller mættede fedtstoffer.

Giver energi.
Kikærter kan øge din energi på grund af deres høje indhold af jern. Det er særligt vigtigt for menstruerende kvinder, gravide eller ammende kvinder med børn i voksealderen. Jern er en integreret del af hæmoglobin, som transporterer ilt fra lungerne til alle kroppens celler.

 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: