7 ting du ikke vidste, din skede kan gøre

Den har stort set superkræfter.

Fascinationen af det kvindelige kønsorgan har givet stof til sange, malerier og digte, stort set så længe menneskeheden har eksisteret.

Men selvom måske især det modsatte køn er svært begejstret for en kvindes farligste sted, kan den langt mere vidunderlige ting end at tilfredsstille begge parter seksuelt.

Dagens.dk har samlet en liste over ret fantastiske ting, skeder kan, men som de færreste er klar over.

1. Den kan skifte farve
De fleste ved, at kvinders køn findes i alle former og farver. Det betyder dog ikke, at de forbliver samme farve hele livet.

- Under seksuel opstemthed eller graviditet ændrer blodgennemstrømningen til genitalierne sig, og det kan resultere i farveforandring, siger gynækologen Michael Krychman.

Oftest bliver farven dybere og mørkere. Også i løbet af overgangsalderen vil det lavere østrogen-niveau i kvindekroppen påvirke vaginaens farve. Her bliver den normalt lysere end før.

2. Den kan blive større
Jo mere seksuelt tændt en kvinde er, des større bliver kønslæberne. Det skyldes, at blodgennemstrømningen til de nedre regioner bliver større.

3. Du kan træne den til at blive stærkere
Det anslås at en ud af tre kvinder har problemer med svag bækkenbund. Det kan føre til problemer med at kontrollere blæren, inkontinens og smerte. Ikke kun ældre kvinder eller kvinder, der har født børn, kan lide under det. Også kvinder helt ned i de tidlige 20’ere kan blive ramt.

Læs også: 6 vaginal-lugte du skal kende og være opmærksom på

Den gode nyhed er, at bækkenbundsøvelser har vist sig at være ekstremt effektive. Man kan også skære ned på koffein, indtage mindre vand eller træne blæren ved at vente længere mellem toiletbesøg.

4. Den kan redde liv
I øjeblikket tester forskere ifølge Cosmopolitan stamceller på patienter med hjertefejl. Disse stamceller bliver trukket ud af menstruationsblod og dyrket i laboratorier, så de kan blive til enhver celletype i kroppen. I tilfældet med hjertepatienterne bliver stamcellerne lavet til hjerteceller.

En dag kan stamceller fra menstruationsblod altså måske redde liv.

5. Den kan “fange” en penis
Det er et ekstremt sjældent fænomen, men det findes. En skede kan faktisk “fange” en mands rumsterstang og nægte at give slip igen. Når det sker - under et samleje - trækker vaginaens muskel sig sammen og trykker penis ned mere fast en normalt, hvilket kan gøre det svært eller umuligt at fjerne mandens diller fra skeden.

Det resulterer formentlig også i både en akavet og temmelig besværlig tur til lægen. Dr. Michael Krychman siger, at man i sådan et tilfælde bør ringe efter en ambulance, holde sig i ro og ligge meget stille, indtil hjælpen ankommer.

6. Du kan have to af dem
Igen et sjældent fænomen, men det er muligt. Nogle bliver født med syndromet uterus didelphys, som får skeden til at dele sig i to separate gange. Med syndromet følger også to livmoderhalse og to livmødre, men et normalt antal æggestokke og æg.

Læs også: Bizart: Kvinder får transplanteret hår fra hovedet til vaginaen

Det kan desuden medføre, at man får menstruation to gange om måneden, hvis æggene kommer ind i de to livmødre på forskellige tidspunkter.

7. Det kan presse en baby ud
Det vidste du formentlig godt. Men overvej lige, hvor vildt det er!

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip