7 veldokumenterede grunde til at sove en ekstra time

Der er mange, der holder af en ekstra time under dynen, og nu er der videnskabelig grund til at blive liggende.

1. Hvis du ikke sover nok, kan det have en negativ effekt på din hukommelse.
Du kender godt situationen; Hvor var det nu, du lagde de nøgler henne. Hvis du har problemer med korttidshukommelsen, så kan det være fordi, du ikke har sovet nok. Det fortæller en forsker fra Stanford University.

2. Du kommer til at se gammel ud, hvis du sparer på søvnen.
Ligemeget hvor lidt forfængelig man er, så vil de fleste nok erkende, at de ikke har lyst til at ældes hurtigere end nødvendigt. Men det er præcis, hvad der sker med huden, hvis man ikke sover nok, skriver forskning.no.

3. En times mindre søvn kan skabe overvægt.
Som dagens.dk kunne fortælle i weekenden, så er en times mindre søvn med til at gøre, man indtager flere kalorier. 200 flere kalorier om dagen, som kan ryge på sidebenene.

4. For lidt søvn giver ubalance i hormonerne.
Samme undersøgelse, som ligger til grund for punkt 3, peger også på, at for lidt søvn kan resultere i hormonel ubalance.

5. Mens du sover, renser hjernen skadelige affaldsstoffer ud.
Der ligger en væske i hjernen, som trækker affaldsstoffer ud af hjernen. Men denne proces finder kun sted, når man sover. Derfor er søvnen så vigtig. 

6. Mangel på søvn kan forstærke Alzheimers.
Ovennævnte artikel fra Videnskab.dk, beretter også, at det godt nok ikke er bevist, at mangel på søvn kan forøge risikoen for Alzheimer, men det er helt sikkert, at det kan øge tempoet for, hvor hurtigt sygdommen udvikler sig. Et hurtigt tegn på, at søvn skal prioriteres. 

7. Risikoen fordobles for hjerteproblemer og forhøjet blodtryk, hvis du lider af søvnmangel.
Der er dobbelt så stor risiko for, at du får problemer med tikkeværket, hvis du ikke passer din sengetid. Det fortæller American Heart Association. 

 

 

Dagens Gossip