8 vilde ting der sker med din krop hvis du spiser æg hver dag

Skrevet af Ane Sørensen

422 uger siden

|

22/04/2016
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er masser af gode grunde til at spise æg.

Dagens topnyheder

Der har været mange diskussioner om, hvor mange æg, det er sundt at spise. Æg har nemlig et højt indhold af kolesterol. Men der er rigtig mange sunde fordele ved at spise æg:

Godt for øjnene.
Æg er rige på forskellige antioxidanter, som samles i øjenregionen og beskytter dine øjne mod farlige bølgelængder samt nedsætter risikoen for grå stær.

Styrker mæthedsfornemmelsen.
Æg får dig til at føle dig mere mæt, end meget andet mad gør. Mennesker, der starter dagen med æg til morgenmaden, føler sig mindre sultne i løbet af dagen.

Læs mere: Dette sker med din krop, hvis du spiser chiafrø hver dag

Sundt for hår og negle.
De aminosyrer og mineraler, der er i ægget, giver dig både sundere hår og sundere negle.

Forebygger knogleskørhed.
Æggenes D-vitamin og calcium er vigtige for dine knogler, da det hjælper dem til at blive stærkere. På den måde hjælper æg til at forebygge knogleskørhed.

Læs mere: 7 vilde ting der sker med din krop hvis du spiser magnesium hver dag

Hjælper dig til at yde mere.
Æggets proteiner og næringsstoffer kombineret med fuldkornsbrød og et stykke frugt eller appelsinjuice er den perfekte morgenmad, der klæder dig på til en krævende dag.

Fyldt med protein.
Proteiner er et af de allervigtigste elementer i vores kost. Kroppen bruger protein til at bygge nyt væv og ‘reparere’ gammelt. Æg er fyldt med protein - endda af den højeste kvalitet.

Læs mere: Dette sker med din krop, hvis du spiser 3 dadler hver dag

Bidrager til hjernens udvikling.
Cholin er et næringsstof, der bidrager til hjernens udvikling hos fostre og nyfødte. Æg er en glimrende kilde til cholin - et æg om dagen vil dække 28 procent af en gravid kvindes behov for cholin.

Masser af næringsstoffer.
Æg er rige på adskillige typer af næringsstoffer. De indeholder både A-vitamin, D-vitamin, E-vitamin og B-12 samt jern, folat og calcium. Alle disse er vigtige for din krop.

Hvis du har diabetes eller lidelsen hyperkolesterolæmi, skal du ikke spise særlig mange æg. Hvis du er i tvivl om, hvor meget æg du må spise, bør du tale med din læge om det.

Find dagens opskrift på æggekage her.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: