9 gode grunde til at spise ingefær hver eneste dag

Ingefær er naturens egen medicin.

En ny undersøgelse tilføjer endnu en ting til den imponerende liste over, hvad ingefær kan hjælpe imod og forebygge med sine helbredende og godgørende safter.

Ifølge Metro tyder ny forskning på, at ingefær kan være med til at bekæmpe kræft i æggestokkene. Undersøgelsen viser, at ingefær kan få tumorer til at skrumpe og blive hele 56 procent mindre.

De naturlige planterødder virker ved at blokere for cancercellerne, sådan at de ikke kan vokse og sprede sig. Og faktisk har tidligere undersøgelse haft samme gode resultater.

Derfor skal du spise ingefær hver dag

Læs også: 10 grunde til at du skal drikke vand med citron

Her er listen over ingefærknoldens sundhedsfremmende kræfter:

1. Forebygger kræft
En undersøgelse fra 2012, som er publiceret i British Journal of Nutrition, tyder på, at ingefær kan være med til at bekæmpe prostatakræft. Forskning med samme positive resultat er blevet foretaget i forbindelse med mange andre kræfttyper. Det er det aktive stof i ingefær, gingerol, som har vist sig at få kræftceller til at slå sig selv ihjel, som det altså også er tilfældet med kræft i æggestokkene.

2. Kvalmen forsvinder
Ingefær kan dulme fornemmelsen af kvalme, hvad enten trangen til at kaste op skyldes køresyge, graviditet eller de selvforskyldte tømmermænd. Af samme grund anbefales det til kemopatienter.

3. Fjerner betændelse
Ingefær kan hjælpe mod forskellige betændelsestilstande i kroppen. Den anti-inflammatoriske effekt kan være med til at forebygge en lang række alvorlige sygdomme. 

4. Hjælper mod gigt
Enkelte videnskabelige studier af god kvalitet tyder på, at tilskud af ingefær kan gavne personer med slidgigt. Blandt andet kan ingefær muligvis mindske lettere smerter og øge bevægeligheden ved slidgigt i knæ og hofter.

5. Fyldt med antioxidanter
Ingefær indeholder antioxidanter, som lindrer maveslimhindens skader og fremmer sårheling og beskytter hjertet og maveslimhinden. Ingefær er desuden en god kilde til vitaminer og kan have en slankende og smertestillende effekt.

6. Beskytter leveren
Rotteforsøg har vist, at ingefær kan virke forebyggende mod leverskader. Rotter, der blev forgiftet med et middel kendt for at forårsage leverskader, undgik skaderne, når de havde fået ingefær.

7. Hjælper hjertet
Ingefær kan forhindre hjertesygdomme, fordi det er en god kilde til magnesium og kalium, der er vigtig for at sænke blodtrykket. Forhøjet blodtryk er en væsentlig årsag til hjertesygdom. Ingefær indeholder også masse af B6-vitamin, der har vist sig at kunne reducere risikoen for hjertekar-problemer.

8. Godt mod diabetes
Ingefær kan spille en rolle i behandlingen af diabetes på grund af dets indhold af mangan og magnesium, viser forskning. 

9. Smager godt
Ingefær kan nydes på et utal at måder. Det er især populært i indiske og asiatiske retter, men det er også en lækker tilføjelse i juice og smoothies. Eller - hvis man ikke er sart, for det er ret stærkt i tørret form - som et shot. En anden god kilde til ingefær er masser af citron og ingefær, revet og skåret i stykker, i et glas med kogende vand over.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip