Der findes 8 slags brystvorter

Nummer otte er mere normalt, end du måske tror.

Der findes ligeså mange typer bryster, som der findes kvinder. Og alligevel har en del af dem fælles træk. 

Eksempelvis har LittleThings lavet en sammenfatning af otte typer af brystvorter, mange kvinder har - nogle har måske en kombination af de nedenstående, men overordnet set opsummerer de otte træk flertallets brystvorter, ifølge Dr. Tsippora Shainhouse, der bl.a. er børnelæge og dermatolog i Beverly Hills, Californien samt ansat ved "University of Southern California". 

Tre fælles træk for alle typerne er, at de er ganske normale, ganske smukke, og ganske naturlige:

1) De fremtrædende
Denne type brystvorter kendetegnes ved, at "vorten" sidder en lille smule over midten på hele brystvortens farvede område - også kaldet "areola". Derudover kan vorterne også pege en smule udad. 

2) Flade
Her er brystvorten stort set i plan med resten af areola. Ved kulde eller berøring kan vorten træde lidt frem, men i det store og hele er brystvorterne altså relativt flade. 

3) "Puffet"
Disse brystvorter er kendetegnet ved at være relativt luftige og bløde. De kan også vende udad, og de kan ændre form ved fx at blive mindre og hårde ved kulde eller berøring. 

4) Indadvendte
Her vender brystvorten indad. Nogle frygter, at det betyder, at de ikke kan amme, hvis de en dag skal have et barn, men det behøver absolut ikke at være sandt. 

5) Kun den ene er indadvendt
Nogle kvinder oplever, at kun den ene brystvorte vender indad, og det er også helt naturligt. Hvis du har haft udadvendte brystvorter og det pludselig har ændret sig, kan det være en ide at søge læge for at få et tjek, da det kan være et tegn på brystkræft.

6) Knobber

Det er også ganske normalt at have knobber på brystvorterne. Nogle af dem kan ligne små bumser, men lad dem bare være. De er lige, som de skal være. 

7) Behårede brystvorter

Ligesom det måske ikke giver mening, at mænd har brystvorter, vil nogle mænd finde det sært at finde hår på deres partners bryst - men det er ganske ganske normalt, og hvorfor skulle der ikke også være små hår dér, når der er små hår på arme og resten af kroppen? Lad dem bare være. Kvinder som mænd har dem. 

8) Ekstra brystvorte(r)
Nogle mennesker fødes med en ekstra brystvorte - den eller de kan ligne et modermærke, men ved nærmere eftersyn bliver det tydeligt, at det er en lille brystvorte mere. Den kan fjernes, hvis den generer dig, men det er altså ganske normalt at have. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip