Dette sker med din krop, hvis du spiser 4 mandler hver dag

Og så er det en virkelig lækker snack.

Mandlen er en sund, lækker og populær nød. Men der er også mange kalorier i mandlen, så du bør spise den i kontrollerede mængder.

Dagens.dk har samlet en række grunde til, at mandlen er sund for din krop.

Gode for hud og hår.
Mandler er fyldt med E-vitamin, som holder din hud sund og beskytter den mod hverdagens slitage. Indholdet af magnesium betyder, at mandlerne kan have en foryngende effekt på dit hår, hvis de er en del af din daglige kost.

Sænker kolesterol.
Umættede fedtsyrer holder blodkarerne i god stand, hvilket har en positiv effekt på kroppens kolesterol. Undersøgelser har peget på, at det kan sænke vores kolesterol betydeligt, hvis vi bytter fødevarer som ost og kød ud med nødder.

Læs mere: 7 vilde ting der sker med din krop hvis du spiser magnesium hver dag

Forebygger diabetes.
Antioxidanter i mandler kan hjælpe til at sænke blodsukker og insulin. Når du tilføjer mandler i et måltid, kan det efter sigende hjælpe med at sænke dets glykæmiske indeks.

Giver energi.
Mandler er rige på blandt andet magnesium og B-vitaminer, hvilket kan øge din følelse af energi. Det skyldes primært vitaminet B2, der giver kroppen mulighed for at producere energi fra iltoptagelsen.

Læs mere: Dette sker med din krop, hvis du spiser 3 dadler hver dag

Sunde for din hjerne.
Mandler er efter sigende gode for din hjerne, fordi de indeholder fenylalanin, som er et kemikalie, der gavner den kognitive funktion. Derfor er mandler sunde for børn i udviklingsalderen og ældre med risiko for at udvikle Alzheimers.

Styrker dine knogler.
Mandler er rige på fosfor, som styrker dine knogler og har en gavnlig effekt i forhold til knogleskørhed. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip