Din menstruation afslører, hvor langt et liv du får

Sol Stoffregen

393 uger siden

|

05/12/2016
Sundhed
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
Denne ene lille private ting kan fortælle, hvor gammel du bliver.

Dagens topnyheder

Når piger går i 6.klasse, kan de næsten ikke vente med at få bryster og kønshår, for det er pinligt at være en af de sidste i klassen, der kommer i puberteten og får menstruation. Men ifølge videnskaben skal de piger, der er lidt senere udviklet, faktisk være ganske godt tilfredse. 

En amerikansk undersøgelse viser nemlig, at piger, der får menstruation sent, lever længere, skriver magasinet Womenshealth.

Forskere fra University of California har ved at undersøge 16.000 amerikanske kvinder gennem flere år fundet ud af, at kvinder, der får deres menstruation, når de er 12 år eller ældre, og oplever overgangsalderen, når de er 50 år eller ældre, har større chance for at blive 90 år.

Undersøgelsen er bragt i tidsskriftet Menopause. 

Forklaringen på det opsigtsvækkende fund handler om sundhed, forklarer en af undersøgelsens forskere, Ph.D. Aladdin Shadyab.

- Vores team opdagede, at kvinder, der fik menstruation i en sen alder var mindre tilbøjelige til at have bestemte sundhedsproblemer såsom hjertesygdomme, og dem, der går i overgangsalderen senere i livet var mere tilbøjelige til at have et overordnet godt helbred, som kan være en mulig forklaring på vores resultater, forklarer han i en pressemeddelelse. 

Rygere og diabetikere er oftere at finde blandt dem, der får deres menstruation tidligt og går tidligt i overgangsalderen, afslører undersøgelsen også.

Forskerne vil lave yderligere undersøgelser for at grave dybere i sammenhængen mellem kvinders første menstruation og helbredssituationen.