Du kan sove dig deprimeret

Det er usundt at sove for lidt, men det kan også være skidt at sove for meget, selvom det måske ikke umiddelbart føles sådan efter en lang søvn, hvor kroppen rigtig har fået hvilet ud og du har fået ro til hovedet. En ofte tiltrængt ro, men får du den gennem timevis af søvn, så er den altså ikke af den sunde slags. Det skriver Prevention.

Dårlig søvn = dårligt humør
Det normale søvngennemsnit er mellem 7 til 9 timer om dagen, og sover du mindre end det, vil din risiko for at blive deprimeret stige. Men sover du mere end det, så vil du altså også udsætte dig selv for en betydelige risikostigning, viser nye undersøgelser fra University of Washington Medicine Sleep Center.

Nathanial F. Watson, direktør på Medicine Sleep Center, står bag undersøgelsen og han er ikke i tvivl om, at resultaterne er endnu et vink om, at søvn skal tages alvorligt:

-Dette er blot endnu et bevis for, at det er vigtigt at få den rette mængde søvn. Studiet beviser ikke, at hvis du enten sover for meget eller for lidt, så vil du stensikkert få en depression. Det viser der imod, at dårlige sovemønstre forøger risikoen for at udvikle et dårligt humør, der kan føre til depression.

Din krop skal være i balance
Og er du først fanget i en depression, så kan den rette søvn også spille ind på din helbredelse, peger undersøgelsen mod, ifølge Nathanial F. Watson:

-Vi mener, at disse resultater viser, at behandlingen af deprimerede personer, vil gavne mest optimalt, hvis også disse personer sover det rette antal timer i døgnet.

Det kan være svært at forstå, hvad en lille smule ekstra søvn nu og da kan skade, men kroppen har altså brug for rutiner:

-Kroppen har brug for rytme. Og uden denne rytme, er vi også mere disponible for sygdomme som diabetes, overvægt og andre tilstande, og altså også en stigning i risikoen for at udvikle depressive symptomer.

Nyttig viden om søvn og depression

8 ting kun personer med depression forstår - Det kan være rigtig svært for folk med depression at sætte ord på de dystre følelser. Her er otte ting, deprimerede mennesker kæmper med - og otte ting, du kan gøre for at hjælpe en deprimeret ven.

Første tegn på depression - Depression rammer mange tusinde danskere hvert år , men ved at være opmærksom på de små tegn på en begyndende nedtur, kan du hurtigere komme i behandling.

Hvorfor kan jeg ikke sove? Disse 8 faktorer kan være årsagen - Hvis det på en eller anden måde lykkes dig at falde I søvn, vågner du så op midt om natten og har svært ved at falde I søvn igen? Du spørger måske dig selv hvorfor? Alt dette kan ske, når du lider af søvnløshed. Dette almindelige problem kan påvirke dit humør, din energi og din evne til at arbejde om dagen. Det kan også føre til alvorlige sundhedsproblemer.

5 planter du kan stille i soveværelset, som virker mod søvnløshed - Glemt alt om medicin, hypnose eller anden behandling. Lider du af søvnproblemer, så kan en simpel stueplante eller to hjælpe på nattesøvnen.

 

Dagens Gossip