Ekspert afslører: Derfor har lave kvinder sværere ved at tabe sig

Lave personer har sværere ved at tabe sig.

Hvis du er lav og har svært ved at tabe dig, så er der en naturlig forklaring.

Lave mennesker kan have sværere ved at smide de overflødige kilo end højere personer - og det kan tage dem længere tid. Det skriver The Sun.

Men hvorfor kan det for en lav kvinde føles som en umulig kamp at smide tre kilo, når en høj person kan gøre det på kort tid uden den store indsats? 

Ifølge Craig Primack fra Obesity Medicine Association handler det om stofskifte.

- Lave kvinder har et lavere stofskifte, forklarer han.

Høje kvinder taber sig simpelthen hurtigere, fordi de forbrænder flere kalorier. 

Læs også

Forskning: Er din kæreste gode venner med sin eks? Så skal du passe godt på!

Han forklarer, at den gennemsnitlige kvinde forbrænder 1.400 kalorier om dagen uden at foretage sig noget. Det kaldes BMR, som er det basale stofskifte.

Ens BMR er det antal kalorier, man forbrænder, hvis man ikke laver andet end at ligge på langs i 24 timer.

For kvinder, som er under 158 centimter, er den 'automatiske forbrænding' helt nede på 1.200 kalorier, mens kvinder over 180 centimeter snildt kan have en BMR på 1.750 kalorier eller mere. 

Det vil altså sige, at lave kvinder skal gøre en større indsats for at smide et kilo end en høj kvinde. Der er simpelthen tale om ulige konkurrence, forklarer Craig Primack.

Lave mennesker taber sig langsommere.

Flere eksperter understreger i samme ombæring, at svaret på den 'uretfærdige' ulighed bestemt ikke er at skære for meget ned på antallet af kalorier. Kroppen har brug for det, den har brug for - og hvis den er i kalorieunderskud for længe, forsøger den bare at kæmpe imod.

Af samme grund ender mange kvinder på slankekure blot med at tage det hele og mere på efter et stykke tid.

Men der findes sunde måder at øge forbrændingen en smule på. Det kan for eksempel gøres via styrketræning. Men det hjælper også at kigge på kosten og lære at spise efter behov i stedet for lyst - selvom det er nemmere sagt end gjort. 

Derudover fremhæver eksperterne en proteinrig kost, og så er det vigtigt, at du husker at få de vitaminer og mineraler, som kroppen har brug for.

6 tegn på at dit parforhold er giftigt

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip