Fem ugentlige udløsninger mindsker risiko for prostatakræft

Foto: Wikipedia

Ny forskning peger på, at udløsning og massage er gode værktøjer i kampen mod prostatakræft. Bare kom i gang, lyder opfordringen fra sexolog Jakob Olrik.

Med et par hurtige og behagelige snuptag kan mænd reducere sandsynligheden for at få prostatakræft, hvis de hyppigt sørger for at få udløsninger og massere de ædlere dele.

Det viser en ny australsk undersøgelse, som belyser seksuelle faktorers påvirkning af prostatakræft. Det skriver Sinful.dk.

Læs også: 6 ting du ikke vidste om stive tissemænd

En af undersøgelsens bagmænd, professor Graham Giles fra Cancer Council Victoria, fortæller, at mænd kan mindske sandsynligheden for at få kræft, inden de bliver 70 år, med op til 36 procent, hvis de i gennemsnit får fem eller flere udløsninger om ugen, sammenlignet med mænd, der gennemsnitlig får to udløsninger ugentligt - også ved analsex.

Forskningen bygger på besvarelser fra 2338 mænd i forskellige aldre, som er blevet spurgt om seksuelle faktorer, der er blevet holdt op med fakta om prostatakræft.

Grunden til at udløsninger er effektive i kampen mod kræft, handler om, at udløsninger tømmer prostata for den væske, der hjælper med at transportere sæden ud af kroppen. På den måde forhindres kræftfremkaldende stoffer, der kan potentielt være i væsken, i at ophobe sig i prostata, ifølge professor Graham Giles.

 

Undersøgelsen viser, at det er ekstra effektivt, hvis man kombinerer udløsningen med massage af prostata, fordi massagen er med til at øge blodgennemstrømningen i prostata, hvilket giver en optimal udtømning af prostatavæsken.

LÆS OGSÅ: Kaffe kan hjælpe mænd med kræft

Hos den danske sexolog og forfatter, Jakob Olrik, er den nye forskning sød musik i ørerne.

- Hvis udløsninger og prostatamassage kan være med til at forebygge prostatakræft, så er det en god nyhed for os, der virkelig godt kan li’ at få udløsning og så er det da bare med at komme i gang, siger Jakob Olrik til Sindful.dk.

Undersøgelsen peger også på, at jo før man begynder at efterleve rådet om hyppige udløsninger jo bedre. Mænd, der starter i en ung alder, har størst chance for at holde prostatakræften på afstand.

4300 danske mænd rammes hvert år af prostatakræft.

Læs mere om analsex her.

 

Dagens Gossip