Hun har tabt halvdelen af sin kropsvægt: Nu udgiver ‘Fede Fie’ en bog om sin kamp

20/05/2015 20:00

Ninna Andreasen

Sundhed
I overmorgen udkommer bogen “Fede Fie - Min kamp tilbage til livet”.

Mest læste i dag

Det er den unge Fie Frederichsen fra Frederikssund, der er forfatter til den, og baggrunden er hendes årelange kamp mod kiloene. Hun har nemlig mere end halveret sin kropsvægt fra 140 kg til 65.

Det endda med tusindvis af mennesker, der har fulgt med på sidelinjen på hendes Facebook-side, hvor der i skrivende stund er 70.000 fans. 

Bogen er en personlig og ærlig fortælling om det, man gennemgår under et vægttab.

Læs også: Har halveret sin vægt: Så tæt er Fie på drømmekroppen 

- En ærlig fortælling om hvordan mit forvrængede forhold til mad startede, hvordan jeg blev tvunget på slankekure som barn, mobning i skole, svær angst og depression i teenageårene, spiseforstyrrelser og så vægttabsrejsen og kampen tilbage til livet, skriver forfatteren selv på sin Facebook-side.

Hele vejen igennem har hun ærligt berettet om nedture og sejre. Hun har fremvist strækmærker og overskydende hud og ladet følgerne komme helt med ind på hospitalsgangen, da hun skulle have huden fjernet.

Det er blandt andet de historier, der nu kommer på bogform.

Læs også: Fie i kamp mod tabu: Viser sine strækmærker frem

Den barske titel på bogen var svær at finde.

- Jeg synes lidt at "Fies kamp" og "Fies vægttab" var lidt for oridinær og det første kunne minde lidt forkert om titlen på en anden bog, jeg BESTEMT ikke har lyst til at blive associeret med. "Fede Flæske Fie", blev jeg kaldt flere år igennem min folkeskole tid, det var sådan jeg blev omtalt af flere og kendt som i byen. Det på mange måder en identitet jeg har haft på mig hele mit liv, og som jeg stadig ihærdigt prøver ikke at lade mig påvirke af og ligge under for. Generelt bryder jeg mig ikke så meget om ordet 'Fed'. Det kan af mange opfattes som en nedladende måde at omtale overvægtige på, forklarer Fie Frederichsen. Bogen udkommer på Peoples Press på torsdag den 22. maj.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: