Hvis du ser sådan et mærke på dit barn, skal I hurtigst muligt på skadestuen

Karen lod mærke til, at hendes søn havde fået nogle underlige pletter. Hun skyndte sig til lægen med ham. Det var en livsvigtig beslutning.

Foråret står på spring. Det samme gør skovflåterne i naturen desværre også. De små bæster hægter sig fast i huden.

Desværre kan de også være bærere af borrelia, som kan lamme nerverne.

Karen McGregors historie gik sidste sommer viralt og bliver nu atter delt som et eksempel til advarsel.

Hun så tilfældigt et opslag på Facebook, som formentlig har reddet hendes søns liv. Karen McGregor lagde mærke til en plet på sønnens tinding, der lignede det, hun havde set i opslaget et par dage tidligere. 

- Jeg ringede til vores læge, så snart de åbnede og fik ham hurtigt ind. Inden for et par timer dukkede flere og flere af disse pletter op på hans ansigt, ben og arme. Vi fik antibiotika for at behandle mod borrelia og håbede, vi havde fanget det i tide!! Lægen havde aldrig set det på så ungt et barn før, skriver hun i opslaget.

Forældrene tog drengen med på hospitalet dagen efter for at få en ekstra vurdering.

- To læger kiggede på ham og bekræftede, at det definitivt var en indikator på borrelia. Udslettet indikerer, at det er kommet fra et enkelt flåtbid, som han har fået for tre-fire uger siden (Vi så ikke engang flåten), udslettet betyder ikke, at han er blevet bidt flere gange af flere flåter, forklarer Karen McGregor.

Hun opfordrer alle til at være opmærksomme på pletter, der ligner et “bullseye”. Det vil sige mærker, der er røde i yderkanten og har en hævning på midten, så det ligner en målskive.

- Havde jeg ikke læst det opslag, ville jeg aldrig have troet, at det var andet end et simpelt udslet udløst af det lange græs! Tag et billede med din telefon, hvis du ser en af disse pletter på dig selv eller din familie. Du får måske brug for at vise det til lægen på et tidspunkt, opfordrer hun.

Læs også: 6-årig dreng skulle bare have fjernet en tand - døde i kirurgens hænder

Læs hele opslaget her.

Læs også

Pigenavne - Populære pigenavne følger ofte den trend, der er oppe i tiden. Mens nogle navne kommer og går, er der dog andre, der nærmest aldrig går af mode.

Drengenavne - Danske drengenavne har ikke overraskende ændret sig over tid, men flere gamle danske navne er stadig blandt de mest populære drengenavne.

Børnepenge - Hvornår er man berettiget til børnepenge? Og hvor meget kan man få udbetalt? Der er forskellige regler på området, og her kan du læse om beløb, krav og retningslinjer.

 

Dagens Gossip