Hvordan kaster man op? Her er 8 naturlige måder, at fremkalde opkastning

Foto: Shutterstock

Hvis du føler dig ubehagelig tilpas, efter du har spist noget, der ikke rigtig passer din krop, så kan det være lettere at få dig selv til at kaste op end at håndtere den kvalme, du føler.

Men du skal passe på, når du kaster op, da du kan forårsage ubehag og smerte. Du kan endda permanent beskadige dit spiserør, gennem ridser og brændende mavesyre bragt op ved opkastningen. Regelmæssig opkastning kan ødelægge tandemaljen og brænde dit spiserør på grund af de stærke syrer fra maven. Derfor bør opkastning aldrig bruges som en måde at tabe sig på.

Hvordan kaster man op? Sådan fremkaldes opkastning

Nedenfor er der en liste til hvordan du kan fremkalde opkast. 

1. Brug fingrene

Når du har stukket tungen ud, skal du placere pegefingeren, langemand og ringfingeren bagerst i ​​munden, så de berører uvulaen, som er den klap, der hænger ned på bagvæggen af ​​halsen. Det kan vare et par sekunder, før du begynder at kaste op. Når dette sker, tag fingrene ud af munden, så opkastet kan passere frit. Brug af fingrene vil dog ikke få dig til at kaste op, hvis du ikke har en brækrefleks.

2. Brug en tandbørste

Et alternativ, til at bruge dine fingre til at fremprovokere opkastning med, er at bruge en tandbørste. Du bruger denne på nøjagtig samme måde, som du ville bruge dine fingre ved at bruge brækrefleksen. For at forhindre ridser skal du sørge for, at du først fugter tandbørsten. Gnid derefter tandbørsten mod bagsiden af ​​munden, indtil du brækker dig. Når du er færdig, skal du sørge for at rengøre tandbørsten grundigt.

LÆS OGSÅ: 10-årig pige fik populært legetøj galt i halsen: 'Hendes ansigt skiftede farve til rød, og hun savlede'

3. Se andre kaste op

Når du ser en anden person udføre en aktivitet, der kan medføre en fysisk respons i  din egen krop, så er det et trick, som du kan bruge til at hjælpe dig med at kaste op. Og selv om du kan finde det vanskeligt at finde nogen, der kaster op, så har du nu internettet til hjælp, så du kan let se en video af nogen, der kaster op, når du har kvalme. Dette kan forårsage det, der er kendt blandt læger som sympati -opkastning, hvilket er en af ​​de hurtigste naturlige måder at brække sig på.

4. Drej rundt

At dreje dig selv rundt er en anden brugbar metode til at gøre dig selv syg. Stå op eller sid i en kontorstol. Begynd at dreje rundt og sæt farten op hurtigere og hurtigere, indtil du bliver svimmel. Hvis svimmelheden er stærk nok, så vil den resultere I opkastning.

5. Drik saltvand

I århundreder har folk undret sig over, hvordan man kan fremkalde opkastning, og de har opdaget, at saltvand (natriumchloridopløsning) er særdeles effektivt. 

Dette skyldes virkningerne af en overdosis af natriumchlorid på maven. At drikke saltvand er en nyttig teknik, hvis du ikke er i stand til at kaste op, efter du har stukket  fingrene i halsen. Men du skal være meget forsigtig med, hvor meget saltvand du drikker, da for meget kan være meget skadeligt for din krop.

6. Tag emetiske lægemidler

For en mere sikker måde at fremkalde opkastning på, kan du tage specielle emetiske lægemidler, som f.eks. Ipecac, der fås som en tablet eller som sirup. Du skal blot tilføje ipecac til vand og drikke denne blanding for at fremkalde opkastning. Lægemidlet fremkalder stærke sammentrækninger af mavevæggen, som tvinger indholdet af din mave op gennem dit spiserør. Du kan i første omgang opleve noget ubehag, før du føler kvalmen et øjeblik senere..

7. Prøv castor olie

Hvordan fremkalder man opkastning? Castor Olie, også kendt som amerikansk olie eller ricinusolie, er udtrukket af castorbønner eller "såkaldte castorbønner", fordi de blot ligner bønner. Frøene kommer fra Ricinus communis-planten, der er almindelig i de fleste områder af verden, så de er let tilgængelige. Til fremstilling af ricinusolie koldpresses frøene efter at bælgene er fjernet. Castorolie bruges som ingrediens i blæk, farvestoffer, plastik, tekstiler, kosmetik, maling, sæbe og mange andre produkter. Men få mennesker ved, at det er et effektivt naturligt brækmiddel. Det er også et kraftigt afføringsmiddel, så tag kun små mængder for at forhindre dehydrering. En spiseskefuld er normalt tilstrækkelig.

8. Brug sennep

Sennep uden noget andet er ret uappetitlig, hvilket gør det til et godt brækmiddel. Du skal blot tilføje en spiseskefuld sennep til en kop varmt vand for at få et stærkt brækmiddel. Drik blandingen hurtigt; Du kan være svært, så prøv at hold vejret eller klemme din næse sammen, mens du gør det. Du mærker muligvis ikke brækmidlets effekt straks; Sennep kan tage op til en halv time om at få dig til at kaste op. En anden ting at være opmærksom på er, at denne behandling kun er effektiv for nogle mennesker, så måske vil du opdage, at en anden af ​​de ovennævnte metoder fungerer bedre for dig. 

Risici ved at fremkalde opkastning

Har du kastet op kan du risikere at opleve følgende:

Aspiration: Når du kaster op kan noget af opkastet finde vej ind i dine luftveje og forårsage kvælning. Hvis opkastet kommer ind i lungerne, kan du få aspirationspneumoni. 

Forbrændinger: Opkast indeholder ætsende kemikalier - sædvanligvis sure, men nogle gange alkaliske, hvilket kan medføre alvorlige forbrændinger i munden, halsen og spiserøret.

LÆS OGSÅ: 5 klamme ting der sker, når du giver ham et blowjob

Rifter i spiserøret: Voldsom opkast kan resultere i, at spiserøret bliver helt eller delvis flænset, hvilket er kendt som henholdsvis Mallory-Weiss og Boerhaave syndromer. Patienter oplever ofte intens smerte i øverste del af maven eller nedre del af brystet og kan kaste blod op. Disse sygdomme ses ofte hos patienter, der lider af bulimi og kronisk alkoholafhængighed.

Det må du ALDRIG gøre

Kvælning: Hvis person har mistet bevidstheden, så må du ikke forsøge at få personen til at kaste op, da dette øjeblikkelig vil begynde at kvæle den bevidstløse.

 

 

Dagens Gossip