Lægehus brugte for gamle vacciner, nu lever Christoffer med eftervirkningerne

Helena Christensen og Martin Hansen kæmper fortsat for at finde ud af, hvad deres søn Christoffer egentligt blev udsat for. Foto: Privatfoto

Udslæt, allergi og knuder i låret plager den lille dreng Christoffer. Symptomerne er kommet efter, at han blev prikket med for gammel vaccine hos sin praktiserende læge

Christoffer var omkring et halvt år, da familiens daværende læge ringede og fortalte, at Christoffer var blevet stukket med en vaccine, der havde overskredet sin holdbarhedsdato. Det kan have store konsekvenser.

Vacciner er nemlig ikke ulig madvarer, hvis de først bliver for gamle, så kan det have store konsekvenser at få dem ind i kroppen.

Det var også tilfældet for Christoffer, der fortsat lever med eftervirkningerne af de to prik. Netop de to prik blev også startskuddet til en lang kamp for forældrene, der føler sig fanget i uvidenhed om, hvad der skete. Det fortæller Nyheder24.

“Efterhånden har vi kæmpet i rigtig lang tid, og det har været nogle rimeligt hårde år siden 2017. Især for Christoffer. I dag lever han med knuder i låret, udslæt og vi ved endnu ikke, om han får varige men,” fortæller Helena Christensen, som er Christoffers mor, til netmediet Nyheder24.dk

Læge blev kritiseret

Vaccinerne blev givet som en del af Sundhedsstyrelsens vaccinationsprogram, hvor børn bliver vaccineret mod farlige sygdomme som stivkrampe, kighoste, influenza og polio. Programmet er frivilligt, men for Helena Christensen og Martin Hansen var det helt indlysende, at Christoffer skulle have vaccinerne, så deres søn undgik de farlige sygdomme, som de netop beskytter imod.

Christoffer blev vaccineret i august 2017, men forældrene opdagede først fejltagelsen i slutningen af februar 2018. Herefter forsøgte de at samarbejde lægehuset, men da dette gik i hårdknude, valgte det unge forældrepar at klage til Styrelsen for Patientklager.

Først i september 2018 kom styrelsen frem til sin afgørelse. I et brev, som Nyheder24 har set, kritiseres lægehuset for både den behandling, Christoffer har fået, ligesom lægehusets egen journalføring også beskrives som mangelfuld. Lægehuset har efterfølgende forklaret til Styrelsen for Patientklager, at 3. måneders vaccinen ikke var for gammel, da den blev givet til Christoffer mandag 28. august i 2017. Vaccinen ville nemlig først være udløbet fire dage senere - 1. september.

 

Dagens Gossip