Michelle lider af angst, depression og ADHD: Nu står hun frem med sin historie af en helt særlig årsag

"Dette er meget grænseoveskridende, men er nået frem til, at det er det rigtige." Tak til Michelle for at stå frem.

- Dette er meget grænseoveskridende, men er nået frem til, at det er det rigtige at gøre, skriver Michelle Bach Mogensen i sit opslag på facebook, som i skrivende stund er liket over 2.500 gange. 

Opslaget er et opgør med tabu om psykisk sygdom. Cirka 200.000 danskere lider løbende af depression og angst er den tredjehyppigste diagnose, som stilles hos de praktiserende læger i Danmark ifølge Sundhedsstyrelsen. Dertil kommer en række andre psykiske lidelser så som stress, spiseforstyrrelser, ADHD og skizofreni med meget mere.

Tusindvis af danskere lider altså af psykiske sygdomme og - lidelser, men alligevel føles emnet ofte tabubelagt for de ramte. Det skal vi gøre noget ved, mener Michelle Bach Mogensen, der selv er ramt, men nu står frem:

- Jeg står frem, fordi tabuet om psykisksygdom SKAL brydes. Vi, der er psykisk syge, er helt almindelige mennesker, men med nogle rigtig store udfordringer. For mig er det vigtigt at stå frem og ikke være flov over min sygdom, siger Michelle Bach Mogensen til Dagens.dk.

Læs også: 8 ting kun personer med depression forstår

Michelle bliver i øjeblikket selv behandlet for ADHD, depression og lidelsen trikotillomani samt for angst. Hendes mål er at kæmpe alt, hvad hun kan, for ikke at blive indlagt på psykiatrisk afdeling, hvor hun tidligere har opholdt sig i tre måneder. I mellemtiden, nu hvor hun er ude og i ambulant behandling, håber hun, at hendes opslag vil sætte fokus på, at psykisk sygdom kan ramme alle, men at det jo rammer den enkelte hårdest og altså ikke er farligt for andre.  

- Jeg kæmper! Jeg kæmper hverdag! Jeg vil livet! Jeg har en masse udfordringer, som spænder ben for mig. Jeg har diagnoser, selvmordtanker og dæmoner, der tager over engang imellem. Jeg er ikke farlig, og jeg bider ikke, jeg gør dig ikke noget, men det gør tabu, uddyber hun derfor i opslaget. 

- Jeg har ar på krop og sjæl. Jeg tager udfordringerne op. Kæmper en kamp mod mig selv og mine dæmoner. Samt kampen mod forståelsen, for psykisksygdom. Jeg er en af os. Jeg er psykisk syg, og jeg er ikke flov over det. Jeg er en helt almindelig pige, med store udfordringer, skriver hun modigt. 

Hendes ord og ærlighed får stor opbakning på facebook, hvor brugere vælger at dele opslaget for at skabe opmærksomhed omkring psykisk sygdom. Som en bruger skriver "så ER du ikke din lidelse, du har den". 

Se opslaget herunder. 

Tak til Michelle for at dele sin historie og opfordring med vores læsere. 

Læs også: 7-årig pige græd da hun skulle klippes skaldet: Så gjorde frisøren noget fantastisk

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip