Opsigtsvækkende forskning: Knald dig 15 år yngre

Et studie har kigget nærmere på, hvilke ting der kan få os til at føle os yngre. Det er især en god idé at have sex mindst en gang om ugen.

‘Alder er kun et tal’, lyder en velkendt talemåde, der bakkes op af ordsproget ‘man er kun så gammel, som man føler sig’.

Nu viser et nyligt studie imidlertid, at en række ting kan hjælpe os med at føle os helt op til 15 år yngre. Det skriver The Sun.

Det er den britiske virksomhed Neo G, der fremstiller hjælpemidler indenfor ortopædi, der har foretaget en undersøgelse blandt 1.000 voksne frivillige, der er blevet spurgt til deres faktuelle såvel som deres følelsesmæssige alder.

Læs også

Katteejer fik et chok: Ringede til politiet, da han opdagede, hvad katten havde slæbt med ind

Mange af forsøgspersonerne følte sig nemlig væsentligt yngre, end deres dåbsattest viste, og derfor begyndte forskerne at undersøge, hvad der kendetegnede de personer, der var mentalt yngre end deres egentlige alder.

Fælles for de ‘unge af sind’ svarede et flertal, at kæledyr, ferier, at være sammen med venner samt sammenværd med deres partner var med til at opretholde deres ungdom.

For de personer i undersøgelsen, der var over 50 år, var det dog især én ting, der var med til at få dem til at føle sig yngre - nemlig sex.

Læs også

Har du en iPhone? Så bør du gøre dette i dag

Disse personer svarede, at sex mindst én gang om ugen var med til at give dem et yngre liv og blandt de personer i undersøgelsen, som følte sig yngst, var beboere fra Chelmsford i England for hvem sex var med til at give en følelse af, at de var hele 15 år yngre.

Derudover viste undersøgelsen, at de mest fysisk aktive i gennemsnit følte sig 12 år yngre.

- Folk har ønsket sig at føle og se yngre ud i århundreder, men når det kommer til at opretholde sin ungdom, har vi fundet ud af, at følelsen af at være ung er en fundamental faktor, lyder det fra Paul Starkey fra Neo G.

- Folk der både føler sig og ser yngre ud, end de i virkeligheden er, har altid været et mysterie, så forhåbentlig har vores forskning været med til at kaste lidt lys over nogle af de aktiviteter, som vi alle kan forsøge at inkorporere i vores liv, lyder det fra Paul Starkey.

Læs også

Intervention foregår på mange områder. Ofte handler det om at få en person, der er på vej ud på et skråplan, på ret køl igen. Det kan både være familiemedlemmer og offentlige instanser, der intervenerer, og oftest i samarbejde. Læs mere om intervention her.

Sagprosa - Hvad er sagprosa? Sagprosa dækker over en lang række forskellige tekstgenrer. Her kan du se, hvad der hører ind under prosa-kategorien.

Epistemologi - Hvis du interesserer dig for filosofi eller videnskabsteori, kender du måske allerede begrebet epistemologi. Hvis ikke kan du her se, hvad det dækker over, og hvordan du gør brug af det i forbindelser med opgaver.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip